Moa Karlsson gjorde ett av målen när HBK besegrade Laholm med 4–0 i genrepet inför höstpremiären i division 1 nästa helg.
Moa Karlsson gjorde ett av målen när HBK besegrade Laholm med 4–0 i genrepet inför höstpremiären i division 1 nästa helg. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv

HBK och Halmia vann genrepen – tyngre för Laholm

Halmstads BK och IS Halmia är hetast av de lokala division 1-lagen på damsidan inför höstpremiärerna nästa helg. Laholms FK har däremot en del att fundera på.

ANNONS
LocationHelsingborg, Glänninge||

Laholm, som leder division 1 södra Götaland inför omstarten, tog emot HBK i lördagens genrep – men det var Halmstadlaget, som är poänglöst i den mellersta ettan, som vann med 4–0 (2–0).

– Vi gör en väldigt fin match. Vi ser väldigt vältränade ut och vinner nästan varenda närkamp. Då dominerar man ju matcher, säger HBK:s tränare Fredrik Andersson.

Målen gjordes av Moa Karlsson, Emma Nielsen, Nellie Andersson och Alva Arvidsson.

Skada i Laholm

Laholm vann division 2 före HBK i fjol, men räckte den här gången inte till.

– Vi underpresterar enormt mycket. Det är nog den svagaste lagprestationen sedan jag tog över rakt igenom. Vad det beror på vet jag inte riktigt, säger LFK:s tränare Peter Åberg.

ANNONS

Laholm miste dessutom mittfältaren Linnea Nilsson med en knäskada under första halvlek.

– Vi hoppas att det bara är ett uttänjt ledband och inte värre än så. Men det blir nog några veckor i alla fall, tror Åberg.

”Fick verkligen tänka”

Halmia genrepade i Skåne och besegrade Laholms topprival Hittarp med 2–1 (1–0). Sandra Holm och Lina Eriksson gjorde målen.

– Ett klart bättre Hittarp än det vi mötte tre gånger förra året. Så det var lite att bita i, men vi spelar stundtals riktigt bra. Men vi fick verkligen tänka och kämpa för att luckra upp deras försvar, säger Halmias tränare Peter Blomqvist.

LÄS MER:HBK-profilen Arbnora de Leoni avslutar fotbollskarriären

ANNONS