HBK-ikonens son förstärker Halmia inför premiären

Halmia presenterar ett sent men intressant nyförvärv inför måndagskvällens division 2-premiär mot Ängelholm. Mittbacken Simon Andersson, 22 – som är son till Halmstads BK-legendaren Tommy ”Hacke” Andersson – går rakt in i matchtruppen.

ANNONS
|

Även Simon Andersson spelade tidigare i HBK upp till U21-laget, men kommer närmast från studier i Göteborg och spel med Utsikten i division 1.

Nu är han klar med utbildningen, har flyttat hem till Halmstad och har tränat med Halmia sedan i början av juni.

– Det är en väldigt bra mittback, stor och stark, bra fötter, en bra duellspelare och dessutom en väldigt bra karaktär, säger Halmias tränare Anders Wallin.

Simon Anderssons kontrakt med Halmia gäller fram till september då han börjar jobba i Göteborg.

– Sedan får vi se hur det ser ut. Det kanske finns möjlighet att pendla om vi och han önskar det, påpekar Anders Wallin.

ANNONS

Simon Andersson – som inte ska förväxlas med likaledes HBK-fostrade målvakten Simon Andersson i Brentford – blev spelklar för Halmia under midsommarhelgen och går rakt in i matchtruppen som avbytare till måndagskvällens försenade division 2-premiär hemma mot Ängelholm.

Han fyller en lucka i den rödvita försvarsbesättningen eftersom Erik Pålsson, mittbacken som kom från Laholm i fjol, fortfarande inte är tillbaka efter den hjärnskakning han ådrog sig i höstas.

Anders Wallin säger:

– Vi hoppas på Erik till hösten. Han är nästan fulltränad, men har haft lite problem med bland annat hälsenan också, vilket inte är konstigt eftersom han inte har spelat på fotboll på väldigt länge.

Halmias premiär mot Ängelholm direktsänds i HP-TV med avspark klockan 19.00. Se matchen här!

LÄS MER: Skyttekungen tillbaka – vill skjuta upp Halmia i ettan

ANNONS