HBK:aren tillbaka efter mardrömsskadan – i LFK

Hon trasade sönder både korsband, ledband och menisk i mardrömsmatchen med Halmstads BK för tre år sedan. Men nu är Vilma Lind tillbaka på fotbollsplanen. Fast inte i HBK utan – seriekonkurrenten Laholms FK.

ANNONS
LocationGlänninge park||

– Jag har så många kompisar i LFK att det blev det naturliga valet, förklarar Vilma.

I ett års tid rehabtränade hon efter skadan.

– Men jag lade ner sådan kraft att jag sedan inte orkade komma tillbaka, inflikar hon.

Inte förrän nu.

– Jag har saknat fotbollen enormt under den här tiden och tittat mycket på fotboll så när den här chansen dök upp var det inte mycket att tveka på, säger den snart 22-åriga försvararen som senast spelade ytterback.

– Fast helst spelar jag nog mittback. Det är roligt, man får ta ansvar och – glidtackla, skrattar hon.

ANNONS

Lind blir LFK:s tredje förstärkning

I LFK blir hon säsongens tredje förstärkning ihop med mittfältaren Klara Mårtensson, 21, från Motala med ett förflutet i IS Halmia samt Agnes Ebbesson, 18-årig vänsterback från Västra Karup.

I stället tappar LFK lagkaptenen Alicia Svensson som kliver in i rollen som assisterande tränare samt mittbacken Ebba Efraimsson som flyttar till Malmö.

– Jag tycker ändå att det ser bra ut. Vi har 22 utespelare och två målvakter och det viktiga är att bredda truppen jämfört med i fjol, eftersom tjejerna tyvärr är lite mer skadebenägna, säger Peter Åberg, tillika sportchef, inför sitt tredje år som damtränare.

Därför var det också viktigt att laget fick behålla nyckelspelaren Maja Ljungberg och målvakten Felicia Grufman Jönsson som hade anbud från Halmstads BK respektive BK Astrio.

I fjol blev LFK åtta i division 1 södra Götaland och att det bara blev en enkelserie tror Peter gynnade laget:

– Ja, som nykomling fick vi chansen utan att få en så hård belastning med tanke på att truppen var lite tunn. Så nu, med dubbelmöte om det nu blir några sådana, blir det stor skillnad, men då har vi också ett års erfarenhet av spel i ettan.

Arbetar som säljare

Vilma Lind – som till vardags arbetar som säljare i Halmstad – ser också fram emot säsongen.

ANNONS

– Det är ett gott gäng som nu dessutom har fått rutin av spel i ettan så det känns enbart inspirerande och som en utmaning, säger Vilma som såg LFK spela redan i fjol.

– Jo, eftersom jag känner flera av tjejerna var jag och tittade på några matcher.

Trots att BK Astrio också tog klivet upp blir det dock inte några fler derbyn än med HBK eftersom IS Halmia och Astrio placeras i division 1 mellersta Götaland.

– Det är naturligtvis väldigt trist för tänk vilket enormt uppsving det hade varit för intresset med vi, HBK, Halmia och Astrio i samma serie. Men tyvärr gick den geografiska gränsen i Halmstad, säger Peter Åberg inför premiären hemma mot Nättraby den 11 april och första derbyt borta mot HBK helgen därpå.

LFK:s sportchef Peter Åberg är ytterst tveksam till om det blir några träningsmatcher i februari. Men så här ligger det preliminära programmet:

13 feb: Halmia–LFK

20 feb: BK Astrio–LFK

27 feb: IFK Värnamo–LFK

6 mars: Astrio–LFK

14 mars: Varbergs Bois–LFK (DM)

18 mars: Snöstorp/Nyhem–LFK (DM)

21 mars: LFK–Trönninge (DM)

28 mars: Skurups AIF–LFK

2 april: LFK–Älmhult

ANNONS