Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Hattrick av Lugonjic i Halmias storseger

Först passade han till Halmias första mål. Sedan gjorde Vuk Lugonjic tre strutar själv när rödvitt körde över jumbon Tenhult. – Det känns som att vi har blivit ett lag nu, säger Halmiacentern.

Division 2 västra Götaland

Halmia 6

Tenhult 2

Senast mot Ullared (1–1) brände Vuk Lugonjic ett jätteläge att ge Halmia segern på tilläggstid.

På söndagen gick det inte att klaga på den rödvita effektiviteten. Tre mål i varje halvlek betydde tredje raka hemmasegern och lyfte Halmia till femte plats i tabellen.

– Det känns bra nu faktiskt, säger Lugonjic, 20, som dubblade sin egen personliga målskörd för året från tre till sex.

Han fortsätter:

– Vi har börjat spela fotboll hela laget. Det är inte viktigt vem som gör mål längre utan vi spelar som ett lag och då kommer målen, då rullar de in. För vi har ett jättebra lag. Ändå var det så i början att alla ville göra mål, men nu när vi har kommit ifrån det så känns det skitbra.

Hur har ni nått dit?

– Det är svårt att säga, det har bara fallit på plats.

Halmias tränare Anders Wallin hade, med ett öga på kommande veckas dubbla matcher, roterat en del i startelvan och lät, utöver krasslige Marcus Jönsson, Isak Petersson, Rasmus Bengtsson och Oskar Gustafsson börja på bänken.

Ska man vara kritisk gjorde rödvitt ingen hundraprocentig spelmässig insats och Tenhults båda reduceringsmål kändes undvikbara.

Men sex mål framåt är sex mål framåt. Lagkaptenen Alexander Sakac dundrade in ettan, fint förarbetad av Ronny Sabo och Vuk Lugonjic, i elfte minuten.

Lugonjic satte sedan 2–0 frispelad av Sakac (35), 3–0 (37) när han styrde in Emil Håkanssons låga inlägg och 4–1 (56) efter slalomkörning i Tenhultsstraffområde.

– Mina första två mål var efter perfekta passningar, det var inte så mycket jag gjorde. Det tredje… jag vet inte vad jag ska säga, det kändes väldigt bra och bollen bara gled förbi, säger Lugonjic.

5–1 av Ronny Sabo (68) och 6–1 av Isak Petersson (75) fullbordade segern.

Nu väntar Dalstorp borta på onsdag, Höganäs hemma på söndag och sannolikt nya byten i laget.

Tränare Wallin säger:

– Vi har en bred trupp och har varit tydliga med att det blir ingen, om det inte händer någonting, som spelar tre gånger 90 minuter. Skaderisken är för hög om man spelar tre matcher på så kort tid.

Fler lokala sportnyheter hittar du här