Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: NICKLAS ELMRIN
Bild: NICKLAS ELMRIN

Hasse Eklund får sparken från Falkenbergs FF

Förlusten mot Vasalund blev droppen.
Hasse Eklund får lämna Falkenbergs FF.
– Det är klart det är tråkigt. Jag har haft många fina år i Falkenberg, säger han.

Falkenbergs FF har fått en mardrömsstart på Superettan. Målet var tydligt inför säsongen, man skulle tillbaka till Allsvenskan.

Men efter bara sex poäng på sju matcher är läget prekärt och nu agerar ledningen. Hasse Eklund får lämna sitt uppdrag som tränare för FFF.

– Föreningen har fattat ett beslut om att avsluta samarbetet med Hasse Eklund. Falkenbergs FF har aldrig varit bättre än under Hasses tid i klubben. Det är det vi ska komma ihåg av Hasse. Vi önskar honom all lycka i framtiden, säger ordförande Patrik Hannell i ett uttalande på klubbens hemsida.

Eklund: ”Inte så här man tänkt lämna föreningen”

När Hallands Nyheter får tag på Hasse Eklund sitter han i bilen och kör. Det är många som jagar honom på mobiltelefonen. På måndag morgon fick han beskedet att han fått sparken på ett möte i Falkenberg med sportchefen Håkan Nilsson, ordföranden Patrik Hannell och klubbchefen Patrik Lundgren.

– Det var kanske inte det här sättet man hade tänkt lämna föreningen på. Men det är spelreglerna. Man är anställd, men nu är jag inte anställd längre, säger Eklund som gärna velat försöka vända trenden - i alla fall ett tag till.

– Det har bara gått några få omgångar in i serien och jag har känt att det fanns tid kvar att rätta till det. Vi har haft mycket skador och fick inget riktigt genrep, men det är inte mitt beslut. Jag kan bara vara glad att jag fått vara så länge i föreningen.

Tuvesson tar över Falkenbergs FF

Ja, det blev hela sju och ett halvt år för Eklund i Falkenbergs FF. Hasse Eklund har tränat Falkenbergs FF sedan 2015 och det var även han som förde upp klubben i Allsvenskan för första gången 2013. Efter den succén lämnade han för Kalmar FF men kom alltså tillbaka efter bara en säsong.

– Jag tar med mig att jag lärt känna föreningen och fått en känsla för klubben. Vi har aldrig varit sämre än på 20:e plats i svensk elitfotboll under min tid. Det får jag ta med mig.

Vad händer nu för din del?

– Jag måste få landa i det här. Sedan får vi se vad som händer.

Hasse Eklund har tränat Falkenbergs FF sedan 2015 och det var även han som förde upp klubben i Allsvenskan för första gången 2013. Efter den succén lämnade han för Kalmar FF men kom alltså tillbaka efter bara en säsong.

Tidigare assisterande tränaren Tobias Tuvesson tar nu över som huvudtränare.

Fler lokala sportnyheter hittar du här