Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Hansson segerorganisatör i Halmias seger mot Göteborg

Halmias seger stod och vägde något när laget ledde med 1-0 i paus mot Göteborg. Då klev Elin Hansson fram och låg bakom samtliga tre mål i andra halvlek när Göteborg besegrades med klara 4-1.
– Jag fick mer energi och insåg att jag måste ha mer boll så jag ropade efter den lite mer, säger segerorganisatören.

IS Halmia 4

Göteborgs FF 1

(1-0)

Det var först i andra halvlek som Hansson visade vägen från högerkanten. I den första spelade Halmia istället mestadels på vänsterkanten och det var också där halvlekens enda mål kom efter bara åtta minuter.

Sandra Holm fick bollen i djupled av Gresa Berisha och efter en skottfint som lurade två motståndare och målvakt kunde hon läckert lyfta in bollen i bortre hörnet.

Resten av halvleken blev mållös trots chanser åt bägge håll, men Halmia rivstartade även den andra med ett tidigt mål. Elin Hansson lyckades få fram bollen i duell med en motståndare och petade fram den till Azra Tokovic som behärskat placerade in 2-0.

När Josefine von Der Burg rann igenom Halmia-försvaret och reducerade såg gästerna ut att kunna ta sig in i matchen igen, men firma Hansson/Tokovic skulle snart slå till igen. Återigen rann Hansson igenom till höger och serverade Tokovic som smällde dit 3-1.

Halmia kontrollerade matchen från det och punkterade den definitivt när Sofia Voldby lyfte en frispark som gick i en lyra över målvakten och rätt i mål. Elin Hansson hade ett finger med i spelet även där, då hon vann frisparken efter en fin aktion.

– Vi fick ner bollen på min sida i andra. I första hade jag knappt någon boll men när jag fick den kunde jag komma förbi rätt så enkelt. Sedan fick jag mer energi och insåg att jag måste ha mer boll så jag ropade efter den lite mer, säger Hansson.

Slutresultatet skrevs till 4-1 i Halmias fördel.

– Vi har gjort mycket som har varit nästan tidigare i år, i dag gör vi många saker som är bra hela vägen. Det är guld att ha forwards som levererar så här. Vi är jättenöjda med dagens insats, säger Peter Blomqvist, Halmias tränare.

Halmia har nu inlett säsongen med två segrar och en förlust i den elva matcher korta serien.

–Jätteskönt att vinna. Särskilt när det är enkelserie så är det extra viktigt med seger. Vi vill bara vinna alla matcher vi har kvar, så det är jätteskönt, säger Elin Hansson.

Hennes tränare väljer att använda sig av klyschan om en match i taget.

– Det viktigaste för oss just nu är att se till att få en bra måndagsträning. Varje tillfälle vi har ska vi göra så bra ifrån oss som möjligt så får vi se vad det räcker till för tabellplacering när hösten summeras, säger Peter Blomqvist.

Fler lokala sportnyheter hittar du här