Tvillingarna Sandra och Saga Holm jobbar som vaktmästare på Sannarp och förbereder den plan som de ska spela på med Halmias division 1-lag i helgen.
Tvillingarna Sandra och Saga Holm jobbar som vaktmästare på Sannarp och förbereder den plan som de ska spela på med Halmias division 1-lag i helgen. Bild: Roger Larsson

Halmias tvillingpar ställer i ordning planen

Tvillingarna Sandra och Saga Holm spelar fotboll i Halmias damlag. Under veckodagarna jobbar båda som vaktmästare på Halmstad arena och har som uppgift att ställa i ordning planerna. På fredagen finputsade 19-åringarna A-planen inför ISH:s match mot Husqvarna i damettan på lördag.

ANNONS
|

– Vi brukar fixa matchplanen sista dagen för att den ska vara fin till helgen, säger Sandra, samtidigt som den yngre systern Saga – jodå, det skiljer åtta minuter – kritar linjerna.

Syskonen Holm har jobbat på Sannarpsfältet sedan de gick ut gymnasiet i våras och fortsätter några veckor till.

– Det är ett jättebra jobb och vi arbetar med snälla människor. Vi klipper gräs med traktor, kritar linjer, putsar runt omkring arenan, slänger sopor och plockar skräp, berättar Sandra.

– Vi är ute mycket och får ha eget ansvar, fyller Saga i. Det tråkiga är att det är kaninpest i år och i början var det jobbigt med alla döda djur, men nu har man börjat vänja sig.

ANNONS

Systrarna Holm gör allt tillsammans

Sandra och Saga följs åt i livet och gör det mesta tillsammans. Båda har gått i samma klass i skolan, har samma vänner och har spelat i samma lag.

Det började i Centern, men för ett och ett halvt år sedan bytte tvillingarna till Halmia.

Nu är båda en del av rödvitts framgångsrika damlag i ettan och naturligtvis spelar tonåringarna på samma kant – till vänster.

Saga är vänsterback och Sandra vänsteranfallare med näsa för målet. I år har det blivit tre fullträffar på fyra matcher och med det leder hon den interna skytteligan.

– Det är skönt att ha Sandra nära på planen. Vi förstår och hittar varandra – sedan gör vi varandra bättre genom att peppa mentalt, säger Saga, som omskolats från innermittfältare till ytterback.

– Det är fortfarande mycket som är nytt för mig, men jag passar bättre på kanten. Både jag och Sandra gillar att springa mycket...

Halmia har börjat säsongen bra

Halmia hade en mindre lyckad säsong i fjol och slutade på nedre halvan. I år har det börjat mycket bättre och ISH är trea i division 1-tabellen efter tre segrar och en förlust.

Husqvarna ligger femma och Halmia behöver vinna för att haka på i toppen.

– Nu när det är en enkelserie är det viktigt att vi håller oss till vårt eget spel – sedan får vi se om vi kan vara med och tampas i toppen, slutar Sandra.

ANNONS

HP-TV: Hallandsposten sänder mötet mellan Halmia och Husqvarna direkt från Halmstad arena ip med start kl.12.50.

LÄS MER: Halmias anfallare på topp i ny värdefull seger

ANNONS