För fem år sedan tog målvakten Robertino Kljajic upp Örgryte en division – nu hoppas han kunna göra samma resa med Halmia.
För fem år sedan tog målvakten Robertino Kljajic upp Örgryte en division – nu hoppas han kunna göra samma resa med Halmia.

Halmias nya målvakt: ”Kärleken tog mig hit”

Efter två år i Tyskland flyttade Halmias nya målvakt Robertino Kljajic, 30, hem till Sverige. Det fanns ett stort skäl till att det blev Halmstad.
– Jag träffade en tjej – kärleken tog mig hit, säger han.

ANNONS
|

Halmia fick i höstas ta det tunga klivet ner i division 3, men rödvitt har kraftsamlat och förstärkt ordentligt inför den nya säsongen.

Tränaren Anders Wallin gjorde tidigt klart att det är serieseger som gäller och säger att han har en starkare trupp än i fjol.

Ett av de mest intressanta nyförvärven är Robertino Kljajic som har en diger meritlisa. Han har tillhört Öster i Allsvenskan, vaktat målet i Superettanklubbar som Degerfors, Örgryte, Dalkurd samt Ljungskile och kommer närmast från ett två år långt äventyr i tyska Anker Wismar.

Vill göra samma resa som i Örgryte

I måndags tränade helsingborgaren för första gången med sin nya klubb.

ANNONS

– Det känns skönt att komma i gång igen. Killarna ser bollskickliga ut och verkar ha bibehållit fysiken, säger Robertino Kljajic.

I Halmia hoppas nytillskottet göra samma resa som han gjorde i Örgryte för sex år sedan. Då lyckades Göteborgslaget ta sig upp i Superettan efter kvalseger mot Mjällby.

– Vi får börja på ny kula och försöka kriga oss uppåt. Situationen här är snarlik den som var i Örgryte. Halmia är en anrik förening som hör hemma högre upp i seriesystemet, tycker Kljajic.

Efter många år som fotbollsmålvakt har Robertino sadlat om och driver sedan en tid tillbaka en däckfirma tillsammans med sin sambo.

– Det känns kul att göra något nytt i livet efter fotbollen. Jag hade lite kontakt med Halmia i höstas och drog sedan en sväng till för att få veta hur de tänkte. När det kändes rätt från båda håll skrev jag på ett ettårskontrakt.

Siktar på att ta in två nya försvarare

I förra veckan valde fjolårets ISH-målvakt Markus Rydeberg att flytta till lokalkonkurrenten Astrio och därför letar Halmia efter en ersättare.

Under de inledande träningarna har Murtaza Akash från Kvibille visat upp sig.

– Han har varit hos oss tidigare och är inte ens 18 år än, men vi har kontakt med ytterligare en målvakt, säger Anders Wallin.

ANNONS

På mittfälts- och forwardssidan har Halmia full täckning, men siktar på att få in ett par spelare till i försvaret.

– Vi behöver en mittback och en ytterback som gärna är vänsterfotad. Vi var muntligen överens med Endrit Ibishi om en förlängning, men han har fått ett kontrakt utomlands och valde det i stället, slutar Wallin.

IS Halmias försäsong 2021

Halmias herrtränare Anders Wallin är tveksam till om det blir några träningsmatcher i vinter. Så här ser i alla fall det preliminära programmet ut:

6/2: Astrio-Halmia,

13/2: Stafsinge-Halmia

20/2: Halmia-Höganäs

27/2: Alet-Halmia

13/3: Onsala-Halmia

20/3: Stenungsund-Halmia (

26/3: Halmia-Tidaholm

1/4: Leikin-Halmia

ANNONS