Halmia och Vuk Lugonjic möter allsvenska Helsingborg i Svenska cupen onsdagen den 30 september.
Halmia och Vuk Lugonjic möter allsvenska Helsingborg i Svenska cupen onsdagen den 30 september. Bild: Roger Larsson/arkiv

Halmias match mot HIF spikad – kan bli inför bara 50 åskådare

IS Halmia hade hoppats på att få spela cupmatchen mot allsvenska Helsingborgs IF den 1 oktober med 500 personer på plats enligt de föreslagna nya coronareglerna. Men det blir i stället en tv-match kvällen innan – inför kanske bara 50 tillåtna åskådare.

ANNONS
|

Tv-bolaget Cmore – som äger sändningsrättigheterna till herrarnas Svenska cupen – har valt ut Halmia–Helsingborg som en av tv-matcherna i den andra omgången och har enligt Halmias klubbchef Leif Jönsson bestämt matchdatumet till onsdagen den 30 september klockan 18.30.

– Vi har ingen som helst talan där. De har avtal med förbundet och då är det så. Jag vet ännu inte om vi får någon ersättning för det, säger Leif Jönsson.

Hoppas på undantag

Halmia hoppades direkt efter lottningen på att kunna spela HIF-matchen torsdagen den 1 oktober då Folkhälsomyndigheten (FHM) har öppnat för att släppa in upp till 500 personer på idrottsarenorna.

ANNONS

– Det är klart att vi vill det – om det nu blir så, för det är ju inte bestämt ännu, påpekar Leif Jönsson.

Men nu riskerar Halmia att gå miste om även en bantad publikfest mot det allsvenska Skånelaget.

– Men vi har en förhoppning, att om det nu släpps att man får ta in 499 från den 1 oktober så hoppas vi att Svenska Fotbollförbundet har någon sorts överenskommelse med FHM så att även de som spelar cupmatcher fem timmar innan tolvslaget får gå under samma tak, säger Leif Jönsson.

Flyttar till Falkenberg?

BK Astrio från division 3 ska möta ett annat allsvenskt lag, Falkenbergs FF, men den matchen har ännu inte fått något speldatum.

– Vi håller och pratar med Falkenberg om vilken av dagarna som är bäst – det lutar dock åt den 30 september, säger Astrios ordförande Thomas Stålheden.

Astrio hoppas fortfarande på att kunna spela cupmatchen hemma på Söndrums IP, som saknar elljus. Går inte det är alternativen Skedalaheds konstgräs – eller att flytta den till Falkenberg.

LÄS MER:Allsvenskt motstånd för Halmia och Astrio i cupen

ANNONS