Vuk Lugonjic & Co i Halmia kan inte spela cupmatchen mot Lindome på Örjans vall utan får flytta till Skedalaheds konstgräs.
Vuk Lugonjic & Co i Halmia kan inte spela cupmatchen mot Lindome på Örjans vall utan får flytta till Skedalaheds konstgräs. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv

Halmias ilska – tvingas flytta cupmatchen till Skedalahed

Halmias herrar skulle ha mött division 1-laget Lindome på Örjans vall i Svenska cupen på tisdagskvällen. Men det blev inte så.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Matchen, som ingick i Svenska cupens första omgång, flyttades med kort varsel till Skedalaheds konstgräsplan.

– Kortfattat är det att vi har missat att boka dagens match på vår hemmaplan. Det har vi märkt under dagen. Det är första gången i historien vad jag kan minnas och vi har försökt lösa det med ansvariga under dagen, men det är tvärnej utan direkt någon bra anledning förutom att de har luftat planen i dag, säger Halmias klubbchef Leif Jönsson.

Örjans vall ägs och drivs av Halmstads kommun.

– Vi är milt sagt rätt upprörda trots att vi har missat. Det här borde ha gått att lösa med en kompromiss i och med att det bara är vi och HBK som spelar här och HBK har ingen match på två veckor framåt, säger Leif Jönsson.

ANNONS

Halmias spelare tvingades därmed ställa om från att spela på naturgräs på Örjans vall till konstgräs på Skedalahed med bara några timmars varsel.

Det gick dock bra, för Halmia vann matchen med 3–1 och ställs nu mot ett lag från Allsvenskan eller Superettan i nästa omgång.

LÄS MER:Bäddat för cupfest efter Halmias sköna cupskräll

LÄS MER:Smakstart – och nu hoppas Astrio på ett nytt storlag

ANNONS