Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Halmias kommande motståndare i Svenska cupen, Limhamn Bunkeflo, drar sig ur Elitettan och ser ut att börja om i division 4. Bild: Johan Persson
Halmias kommande motståndare i Svenska cupen, Limhamn Bunkeflo, drar sig ur Elitettan och ser ut att börja om i division 4. Bild: Johan Persson

Halmias cupmotståndare drar sig ur Elitettan

Den 21 mars möter Halmias damer Limhamn Bunkeflo i Svenska cupen. Det krisande Elitettan-laget är då troligen ett division 4-lag.

I början av februari stod det klart att Halmia fick en gratisplats in i Svenska cupens gruppspel sedan krisande Kungsbacka DFF:s drog sig ur gruppspelet.

Där lottades Halmia mot FC Rosengård, Kristianstad DFF och Limhamn Bunkeflo – som Halmia slogs ut mot i cupen efter förlängning i höstas.

Men även LB07, som laget kallas, går igenom en ekonomisk kris efter att det föreslagna samgåendet med Malmö FF föll och flera sponsorer hoppat av.

Under tisdagen hade klubbledningen kallat till ett medlemsmöte där beslutet togs att dra sig ur Elitettan den kommande säsongen, skriver Sydsvenskan. Laget ser i stället ut att få börja om i division 4.

– Det här var det värsta beslutet jag har varit med om att ta i hela mitt liv. Jag har kämpat för tjejernas villkor i femton år men det här var ofrånkomligt, säger LB07:s ordförande Robert Lenir till tidningen.

Halmia ska möta Malmö-klubben den 21 mars på bortaplan i den tredje och sista gruppspelsmatchen.

LÄS MER: Halmia tillbaka i cupen – får möta Champions League-lag

Fler lokala sportnyheter hittar du här