På efterkälken. Halmias Per Gulda (i mitten) har det tufft mot Landskronas Oskar Sverrisson och Thierry Zahui. Landskrona vann med 4–1.

Halmias cupäventyr fick ett snabbt slut

Det blir inget nytt allsvenskt finbesök för Halmia i cupen. Landskrona Bois, topplag i söderettan, var numret för stort. – Men med bollen är det inte så dåligt, tycker Halmias tränare Peter Lindau.

|

Svenska cupen, första omgången

Halmia1

Landskrona4

Problemet var när hans lag inte hade bollen, alltså i försvarsspelet.

Snabba, djupledslöpande anfallare är som kryptonit för Halmias backlinje och det utnyttjades skoningslöst av Landskrona, som ändå saknade sin skytteligaledare Erik Pärsson (skadad).

– Det gick för snabbt för oss. Vi hann inte med i pressen och inte i överflyttningarna heller. Vi kom för mycket en mot en med försvaret och då var de kvicka, konstaterar Peter Lindau.

Halmia har bjudit på flera minnesvärda cupinsatser under de senaste åren. Hösten 2014 pressade man Champions League-spelande svenska mästarna Malmö FF till förlängning och i fjol behövde allsvenska Kalmar FF straffläggning för att vinna på Örjans vall.

Nu dröjde det emellertid bara sju minuter innan bollen låg i Halmias mål för första gången. Landskronas rappe spjutspets Filip Pivkovski kom fri och nickade själv in returen sedan Halmiamålvakten Malte Påhlsson räddat i förstaläget.

Halmia, som på nytt spelade 4–4–2, var dock inte oävet framåt. Det var bättre precision i passningsspelet och det gick snabbare att få upp bollen än tidigare. I alla fall under första halvlek.

Joe Sise, som var tillbaka i startelvan, kvitterade efter 19 minuter med ett vackert solonummer. Ex-allsvensken tog emot bollen med ryggen mot mål, vände, ryckte igenom och placerade in 1–1.

– Mycket bra, betygssätter Peter Lindau.

Men sedan gick ridån ner med en smäll. Filip Pivkovski lobbade in 2–1 till Landskrona bara två minuter efter kvitteringen och ytterligare två minuter senare chippade en fri Alexander Tkacz in 3–1, vilket även hann bli 4–1 före pausen genom Jonathan Levi.

Halmia får ta nya tag i nästa match i division 2, som är redan på fredag borta mot Eskilsminne, den näst sista före sommarlovet.

Rödvitt får även då klara sig utan mittbacken Egzon Maholli, som vred till knäet på uppvärmningen före 2–1-segern mot Sävedalen i lördags.