Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Halmian provtränar med Falkenbergs FF

Det händer mycket på spelarfronten i division i-klubben Halmia just nu.

Inte mindre än fyra nya spelare testades i träningsmatchen mot Laholms FK där Halmia vann med 4–1. Dessutom har Ronny Sabo provtränat med Falkenbergs FF.

Flera av konkurrenterna i söderettan har spetsat sina trupper inför höstsäsongen. Halmia vill inte vara sämre. Kamal Mustafa anslöt från Qviding för en vecka sedan och mot Laholms FK fanns ett helt koppel nya spelare med för provspel.

Högaborgsspelaren Marcus Krmpotic, 20, står utan kontrakt och mittfältaren kan vara aktuell för ISH-tröjan i höst.

– Han kommer att vara med och träna med oss, säger ISH-tränaren Peter Lindau.

Krmpotic var tidigt mycket lovande och har tillhört P93-landslaget (sju U-kamper) under många år. Både IFK Göteborg och Helsingborg har tidigare haft ögonen på honom men skadeproblem har hämmat hans utveckling.

– Det har varit ett par tunga år med flera knäskador. Men nu har jag inga problem längre och läkaren säger att det ser jättebra ut, säger Marcus till HP.

Den 20-årige mittfältaren beskrivs som en duktig passningsspelare, trygg med bollen och god speluppfattning. En spelartyp som på pappret skulle passa fint i Halmia. Och Krmpotic hoppas att karriären ska få en nystart i Halmia.

– Jag är ett stort fan av den typ av fotboll som Halmia spelar. Det är den fotboll som publik vill se och som jag själv vill spela.

Inför LFK-matchen hade han gjort en träning med laget och han tycker själv att det gick helt okej.

– Efter förutsättningarna med bara ett pass med laget så får jag vara nöjd.

Förutom Krmpotic fanns även några utländska spelare med mot LFK. De har anlänt så pass nyligen att till och med Peter Lindau inte har full koll på deras bakgrund.

28-årige turken Saruhan Karpuz är precis som Krmpotic mittfältare och har spelat i flertalet turkiska klubbar men kommer senast från brasilianska ligan och Sao Paolo-klubben Sao Bernardo FC.

– Jag tycker han klarade sig bra. En mycket teknisk spelare, säger Lindau.

Den kroatiske mittbacken Mate Dujilo, 30, har senaste säsongen spelat i Vikingur Olafsvik i den isländska andraligan och dessförinnan spelat både i andraligan i Norge (Alta IF) och i Finlands högstaliga (MYPA och IFK Mariehamn).

Dessutom fanns en serbisk målvakt med på planen då Jonas Käck drabbats av en infektion. Halmiamålvakten har haft 40 graders feber i snart en vecka och går på antibiotika.

– Det är inte så bra med honom. Antibiotikan biter inte och han har varit hos läkare, säger Lindau.

Om det blir några kontraktförslag för de här spelarna innan transferfönstret stänger är ännu oklart.

Klart är i alla fall att Ronny Sabo under onsdagen provtränade med Falkenbergs FF.

– FFF ville titta lite på honom. Vi hade träningsledigt och jag ser inget konstigt med det. Jag vill att killarna ska träna mycket och får man göra det i en bättre klubb och bättre miljö så utvecklas man, säger Peter Lindau.

– Vi har snackat med Peter Lindau och Ronny är en spelare som är värd att hålla koll på inför nästa säsong, säger Håkan Nilsson, sportchef i FFF.

Fler lokala sportnyheter hittar du här