Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Halmia värvar back från HBK:s A-trupp

Halmia värvar från HBK. Mittbacken Adrian Hallsö, 19 – som inte fick något A-kontrakt med den allsvenska nykomlingen – byter omklädningsrum på Örjans vall.

– Det känns jävligt bra. Halmia tror på mig och jag behöver speltid för att bli bättre. Sedan känner jag rätt många i Halmia och det är också ett plus, säger han

Adrian Hallsö hade i år ett lärlingskontrakt med Halmstads BK. Han tränade med A-truppen, hoppade in i Svenska cupens gruppspel mot Degerfors tidigt i våras, satt på bänken i tre Superettan-matcher och var ordinarie i U21-laget som gick till SM-slutspel.

Men när de nyblivna allsvenskarna skulle formera truppen inför 2017 erbjöds han inget fullvärdigt A-kontrakt.

Då slog Halmia till. Division 2-topplagets klubbchef Leif Jönsson beskriver nytillskottet så här:

– En följsam, placeringssäker och snabb mittback med fina passningsfötter. Referenserna vi har fått på Adrian är mycket positiva både som spelare och människa.

Hallsö är Halmias andra nya mittback på mindre än en vecka. I onsdags försäkrade klubben sig om Besart Zeqiri från Motala AIF och har därmed täppt till båda luckorna efter Egzon Maholli, som varvar ned hos Smålandsstenar i division 4, och Johan Mangfors, som slutar.

– Nu är truppen mer eller mindre klar. Det är klart att man alltid har dörren öppen för ytterligare bra nyförvärv om det är lösbart, men annars är vi mer än nöjda med det vi har sytt ihop nu och att vi har kunnat göra det i så pass god tid också, säger Leif Jönsson.

Adrian Hallsö är också den andre spelaren i vinter som går direkt från HBK till Halmia. Tidigare har även mittfältaren Emil Håkansson från HBK:s U19-lag bytt blåsvart mot den rödvita rivalen.

Hallsö, som är ur-HBK:are, säger så här om sitt traditionellt sett inte helt okontroversiella klubbyte:

– Det var nog mest förr i tiden. Det känns inte något speciellt för mig.

Bollklubbens cheftränare Jan Jönsson är heller inte främmande för att på sikt se Hallsö – som har signerat ett ettårskontrakt med Halmia – i sin trupp igen. 

– Han kan hitta tillbaka för jag tycker att där är kvaliteter i honom försvarsmässigt som är intressanta, att han går via någon A-lagsväg och kommer tillbaka och får lite vuxenfotboll på annat håll. Han gjorde gott ifrån sig under denna säsongen och framför allt i U21 där han spelade regelbundet och i U19 också, säger Jan Jönsson till HP.