Jonatan Eriksson jublar efter ett mål för Laholm. Nu lämnar han LFK för Halmia.
Jonatan Eriksson jublar efter ett mål för Laholm. Nu lämnar han LFK för Halmia. Bild: Roger Larsson/arkiv

Halmia värvar skyttekung från derbyrivalen – Lugonjic lämnar

IS Halmia spetsar offensiven. Jonatan Eriksson – som vann skytteligan i division 3 med Laholms FK 2017 – förstärker Halmstadlaget.
– Det är en spelare som har stått väldigt, väldigt högt upp på vår önskelista, säger Halmias tränare Anders Wallin.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Halmia vill tillbaka upp till division 2 direkt efter den tunga nedflyttningen till division 3 och vilar inte på lagrarna.

Nyligen plockades yttern Oliver Hansson, 20, in från BK Astrio – och på torsdagskvällen presenterades Jonatan Eriksson, 26, som nyförvärv nummer två.

Eriksson vann skytteligan i division 3 på 23 mål för Laholm 2017. Han värvades därefter av division 1-laget Tvååkers IF, men åkte på en korsbandsskada 2019 och valde i somras att återvända till Laholm i trean för att starta om karriären.

Det blev sju mål på nio matcher i LFK-tröjan och därmed toppade han den interna skytteligan.

Vännen påverkade

Men 2021 kommer han att möta Laholm – med Halmia. Han valde rödvitt av flera skäl. Ett är att han numera bor i Halmstad.

ANNONS

– Jag var trött på att lägga all den tid på pendling som det har blivit både till Tvååker och till Laholm. Sedan har det varit på tapeten med Halmia tidigare och min nära vän Erik Pålsson spelar där och han har varit på mig lite grann. Så det blev naturligt till slut att det blev Halmia, säger Jonatan Eriksson och fortsätter:

– Sedan känns det som ett spännande projekt. Vi satsar stenhårt på att gå tillbaka rätt upp och det känns som en kul resa att få vara med på.

Jonatan Eriksson har skrivit ett ettårskontrakt med Halmia. Tränaren Anders Wallin är helnöjd med värvningen.

– Det är en spelare som har stått väldigt, väldigt högt upp på vår önskelista. Ja, egentligen den viktigaste värvningen i en nummer nio/central forwardsroll. Det är en poängspelare som är väldigt bra i offensiv box med bra avslut, fötter och huvudspel. Men framför allt så är det en hårt arbetande forward, vilket vi vill ha så klart om vi vill spela ett högt försvarsspel med hög press, säger Wallin.

Förre målkungen lämnar

Samtidigt är det klart att tre andra offensiva spelare – förre skyttekungen Vuk Lugonjic samt Romario Hulea och Hasanen Nasar – lämnar Halmia.

Anders Wallin säger:

ANNONS

– Med Vuk var det ömsesidigt. De andra hade kanske önskat att vara kvar. Det är fantastiska killar både Hasanen och Romario, men fotbollsmässigt så tog vi det svåra beslutet att inte erbjuda dem nytt kontrakt.

Fakta: In och ut i Halmia

Nya spelare: Oliver Hansson (Astrio), Jonatan Eriksson (Laholm).

Lämnar: Anton Holmer (slutar), Oskar Bengtsson, Vuk Lugonjic, Romario Hulea, Hasanen Nazar.

LÄS MER:Ytter från Astrio är Halmias första nyförvärv – två lämnar

LÄS MER:Wallin kvar i Halmia – trots fiaskot: ”Enorm revanschlust”

ANNONS