Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmiajubel. Emma Nielsen (i mitten) gjorde målet när Halmia vann på bortaplan för första gången under den här säsongen. Bilden är från en tidigare match.

Halmia tog sin första bortaseger

Jodå, Halmia kan vinna på bortaplan även i år. Emma Nielsens nickmål gav första segern på fyra resor. – I dag spelade vi som ett topplag, säger tränaren Mattias Hed.

Division 1 södra Götaland

Eskilsminne 0

Halmia 1

Det är Halmia numera även i praktiken. Triumfen i Helsingborg skickade upp rödvitt till tredje plats i en dock haltande tabell.

Segermålet kom halvvägs igenom första halvlek och var resultatet av två mittfältares samarbete:

– Matilde (Abrahamsson) slog en stenhård frispark och ”Nille” (Emma Nielsen) kom löpande och nickade in den i bortre gaveln. Jättesnyggt, berättar Mattias Hed.

Tidigare hade Halmia förlorat tre raka bortamatcher mot Asarum, Färjestaden och Borgeby. 

Trendbrottet var välkommet.

– Det var skönt och det var fullt rättvist att vi vann. Vi skapade mycket chanser, kom runt på kanterna och kom även igenom centralt, säger Hed.

Halmia spelade på nytt med tre innermittfältare med Alva Hed som släpande ankare bakom Matilde Abrahamsson och Emma Nielsen.

– Vi har hittat en mittfältstrio som är stark och vinner det mesta. ”Nille” och Matilde fyllde på in i straffområdet, och ”Agge” (Agnes Heinrich) och Fanny (Kristiansson Ronnstam) var stabila i backlinjen, konstaterar Mattias Hed.

Fler lokala sportnyheter hittar du här