Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Halmia tappade poäng mot jumbolaget

Halmias herrar har glömt hur man vinner. Trots 1–0-ledning hemma mot jumbon Assyriska Turabdin blev det fjärde raka matchen utan seger. – Jag är inte bekymrad, säger tränaren Anders Wallin.

Division 2 västra Götaland

Halmia 1

Assyriska Turabdin 1

Halmia har inte vunnit sedan 5–0-segern mot Höganäs den 28 maj. Därefter är facit två oavgjorda och två förluster.

Nye tränaren Anders Wallin såg ändå poängtappet mot Assyriska Turabdin som ett steg framåt jämfört med 0–2-smällen senast i Vinberg.

– Precis som mot Eskilsminne (2–3) så tycker jag att vi gör en bra match i dag. Första halvlek är vi väldigt nöjda med. Vi sätter presspelet och hittar rätt på mitten, vilket vi har sökt tidigare, säger han.

– Sedan är det klart att vi ska ha med oss mer än 1–0 i paus. I andra ändrar de spelsystem lite och då hittar vi inte rätt riktigt.

Halmia tog ledningen efter 14 minuter då Emil Håkansson lyfte in en frispark från 25 meter direkt i mål. Men fler hemmamål blev det inte trots klart spelövertag och flera goda chanser.

I stället knep Assyriska Turabdin från Jönköping ena poängen då Midhad Jukovic satte 1–1 med ett skott från straffområdeslinjen till vänster i 62:a minuten.

Därefter hade båda lagen lägen att avgöra. Det går till exempel inte att komma mycket närmare ett mål än när Halmias Isak Petersson fick se sitt närskott träffa insidan av Assyriskamålvakten Joakim Jans ben och rulla parallellt med mållinjen i 69:e minuten.

Men de unga halmianerna saknar som någon kan gå i bräschen när det börjar ta emot. Rutinerade Niclas Taube (gör A-lagscomeback i DM på måndag) och Joe Sise (har börjat jogga) kan inte komma tillbaka snabbt nog.

Fyra raka matcher utan seger, kryss mot jumbon – hur bekymrad är tränare Wallin?

– Nej, jag är inte bekymrad. Och jumbo och jumbo, det är en väldigt jämn serie och Assyriska har haft väldigt bra form en längre tid. Det var väl 13 poäng mellan första och sista lag inför den här matchen så alla slår alla. Vi möter ett bra lag i dag.

Fler lokala sportnyheter hittar du här