Tung eftermiddag. Vuc Lugonjic och hans mannar i Halmia förlorade viktiga toppmatchen mot Eskilsminne och får nu lita till andra resultat om det ska bli kval till ettan senare i höst.

Halmia hade chans att koppla grepp om kvalplatsen i toppmötet mot Eskilsminne på Örjans vall, men rödvitt förlorade och får nu förlita sig på andra resultat i den sista omgången. – Vi har allt att vinna, säger Patrik Ingelsten, tränare i Halmia.

|

Div 2 Västra Götaland

Halmia 2

Eskilsminne 3

Halmia har gått som tåget i höst och kunde via seger ha haft benet i kvalet till ettan, men Eskilsminne var hetare och vann till slut rättvist – även om det avgörande 2–3-målet (Emil Åberg) kom först på en kontring i den 88:e minuten.

Hemmalaget gjorde ingen av sina bättre insatser och redan i 12:e minuten skickade Philip Pettersson in 0–1. En kvart in på den andra halvleken lobbade sedan Patrik Åström in 0–2 från nästan 40 meter sedan Marcus Jönsson slagit ett felpass på egen planhalva.

Men då skickade Ingelsten in rutinerade duon Ervin Ribic och Niclas Taube och det skulle visa sig vara lyckat.

I 68:e minuten nickade Ribic ostört in 1–2 och var sedan framspelare två och en halv minut senare då Taube kvitterade med ett välplacerat skott intill ena stolpen.

– Då var vi verkligen på g och kände att det här kan vi vinna. Synd bara att det kom ett sådant skitmål i slutet. Bittert, tycker Ribic.

Ingelsten nickar instämmande:

– Det är klart att det är tufft för alla att förlora på det sättet när vi kämpade och slet hela matchen. Vi gjorde ett misstag när vi inte hade koll på djupledslöpningen vid 2–3-målet och det känns trist.

Eskilsminne kunde ha punkterat toppmötet betydligt tidigare, men Malte Påhlsson gjorde ett par viktiga räddningar när skåningarna hade lägen för 3–0.

– Eskilsminne var bra. Det är ett rejält lag som vann mycket dueller och var bra i presspelet. Tyvärr var vi lite för stressiga med bollen i dag, säger ISH-tränaren.

I den sista omgången ställs Halmia borta mot Sävedalen, som inte har något att spela för efter lördagens 1–3-förlust mot Tenhult.

Däremot vann Vinberg sin match med 3–1, klättrade förbi Halmia och är nu på kvalplats inför sista matchen borta mot just Eskilsminne, som tack vare segern på Örjans vall i sin tur har chans att lägga beslag på kvalplatsen via seger i epilogen.

Men då måste Halmia samtidigt tappa poäng.

– Det är klart att vi ville ha satt oss i ett bättre läge, men jag ser det ändå positivt nu – vi har det inte i våra egna händer längre, men vi har allt att vinna.