Halmia straffades på tilläggstid

Ett straffmål på övertid i andra halvlek kostade Halmia segern hemma mot bottenlaget Färjestaden.

|

Division 1 södra Götaland

Halmia1

Färjestaden1

Halmia – som lanserade en ny 3–5–2-uppställning från start – hade haft ledningen sedan sjunde minuten i en tillknäppt första halvlek, då mittfältaren Emmy Zetterberg vrickades fri och lobbade in 1–0 från 20 meter.

Men på tilläggstid i andra halvlek tilldömdes Färjestaden en straff som mittbacken och lagkaptenen Sofie Waller förvaltade till 1–1.

Mattias Hed i Halmias tränarduo hade inga direkta synpunkter på straffdomslutet (hands). Däremot efterlyste han en frispark för Halmia i ett tidigare skede.

– 1–0 är en skör ledning. Färjestaden kämpade på bra och är ett tungt lag att möta. Vi har haft lite vinster med 1–0 eller 2–1 och någon gång går det åt andra hållet. Tråkigt bara att det skulle ske i 94:e minuten, säger han.

Halmia får ladda om till på onsdag. Då kommer Elitettans serieledare Limhamn Bunkeflo på besök i Svenska cupens andra omgång.