Halmia straffade Astrio – klart för DM-final

Astrio hade länge greppet om DM-semifinalen mot Halmia. Men Halmia kom tillbaka och straffade hemmalaget på Söndrums IP när Hasanain Nazar Abid blev matchhjälte med sitt avgörande mål i straffläggningen.

|

BK Astrio 3

IS Halmia 4 (Efter straffar)

(3–1)

Astrio fick en drömstart på DM-semifinalen mot Halmia hemma på Söndrums IP. Redan i den femte matchminuten gav lagkapten Per Gulda hemmalaget ledningen med 1–0.

Men ledningen blev inte långvarig.

I ett vackert anfall signerat Halmia skickade Oskar Rantala Törnfeldt ett inlägg på Romario Hulea som skickade in 1–1-kvitteringen efter drygt tio minuter.

Men sedan tog det roliga slut för Halmia.

Leo Hedenberg gav Astrio ledningen på nytt efter drygt tjugo minuter och Astrio radade upp chanser.

De gånger som Halmia kom till avslut stod Astriomålvakten Andrée Pettersson i vägen och gjorde några fenomenala räddningar i den första halvleken.

”Hittade inte vårt spel”

Med tio minuter kvar av halvleken skickade Gulda in sitt andra mål i matchen efter en målvaktsretur och 3–1 stod sig i paus.

– Vi kom helt fel i försvarsspelet i första halvlek och hittade inte vårt spel, säger Halmias Oskar Rantala Törnfeldt och fortsätter:

– Men i andra hittade vi rätt på offensiv planhalva och det gav resultat.

Mycket riktigt.

Halmias notoriske målskytt, Rantala Törnfeldt, satte både 2–3 (56) och 3–3 (82) och fixade fram en förlängning i DM-semifinalen.

– Det första målet fick jag lite gratis när deras målvakt inte kan rensa undan bollen. I det läget gäller det att vara kylig och det var jag, säger han och fortsätter:

– Det andra målet kom efter en hörna när jag kunde ta mig loss ganska enkelt från min försvarare och nicka bollen i mål.

14 straffar för att skilja lagen åt

Efter en mållös förlängning fick matchen avgöras på straffar.

I takt med att mörkret föll över Söndrums IP krävdes det 14 straffar för att skilja lagen åt.

När Per Gulda skickade sin straff högt över fick inhoppande Hasanain Nazar Abid chansen att avgöra, och han tog den.

– Det var skönt att vinna och jag är mest glad över Svenska cupen-platsen, säger Rantala Törnfeldt.

I DM-finalen ställs Halmia mot Ullared medan Astrio får hoppas på att Halland får tre platser i Svenska cupen då Astrio får kvala om tredjeplatsen.