Halmia pressat och Leikin skrällde i DM

Division 3-laget Snöstorp Nyhem spelade med tio man i 40 minuter sedan mittfältaren Isak Petersson blivit utvisad – men pressade Halmia från division 1 till förlängning i Halmstadderbyt i tisdagens DM-åttondelsfinal.

ANNONS
|

Två mål i andra förlängningskvarten av Kamal Mustafa och Robin Thomasson gav emellertid Halmia segern med 4–2.

– Det var en fantastisk prestation av oss, riktigt skoj. Vi kvitterar två gånger om och ger aldrig upp, säger Snöstorp Nyhems tränare Jonas Magnusson.

– Ingen höjdare. Vi försökte komma igenom och skapa chanser, men det ville sig inte helt, säger Halmiakollegan Peter Lindau, som fick extra bekymmer då 1–0-skytten Wilhelm Ingves sträckte sig i ljumsken.

Kvällens skräll stod division 4-laget Leikin för genom att slå Kungsbacka IF från elitfyran med 3–1 på bortaplan.

Avgörandet kom sent: Kristofer Karlsson kontrade in 2–1, hans andra mål för kvällen, i 89:e minuten, och i 90:e gjorde Victor Nikula 3–1 på straff.

ANNONS

– Vi fick en bra start med mål efter ett par minuter och fick rätt så gott självförtroende då. Sedan gör vi en gedigen arbetsinsats, säger Leikins tränare Andreas Enggren.

Dramatiskt var det också mellan Andersberg och Hyltebruk – en match som ingick i både DM och division 4 elit, då lagens möte i serien var uppskjutet på grund av domarstrejken. Hyltebruk kvitterade till 2–2 i slutskedet av ordinarie speltid (Sebastian Eriksson) och vann till slut på straffar.

– Andersberg har mycket boll men skapar inte så mycket. Vi misslyckas med presspelet och lyckas inte slå om när chanserna kommer. Men forceringen med trebackslinjen och långbollande gav en pinne, tyckte Hyltebruks tränare Aki Gouliveras.

– Vi hade bra flyt och rörelse långa stunder men tyvärr sjunker vi för långt på slutet och tappar markering, konstaterade Andersbergs tränare Mats J Gustafsson.

I ett annat elitfyramöte, som bara gällde DM, sköt Emil Olsson enda målet då Astrio slog Kungsbacka IF borta med 1–0.

Walldia från division 4 föll borta mot Lerkil från elitfyran med 0–6. Vallbergagänget hade bara nio spelare kvar på planen till slut efter utvisningar på bägge mittbackarna, Jonathan Roslund och Johan Agnvall. Särskilt Roslunds röda kort var avgörande eftersom Lerkil fick straff i samma situation och slog in 2–0.

ANNONS

Sennan från division 6 var det lägst rankade laget som var kvar i turneringen, men föll hemma mot Tvååker från division 2 med 0–5. Harplinge (division 4) förlorade mot Ullared (division 3) med 0–3, medan Halmstads BK:s U-lag tog sig vidare genom att slå Getinge (division 4) borta med 5–1.

Snöstorp Nyhem–Halmia 2-4 e förl, 2-2 (1–2) vid full tid

Snöstorp Nyhem: Inel Arslanovic 2. Halmia: Wilhelm Ingves, Vigan Ademi, Kamal Mustafa, Robin Thomasson.

Getinge–HBK U 1–5 (0–1)

Getinge: Joakim Häggström. HBK: Jacob Ling-Vannerus 2, Sead Haksabanovic 2, Alexandros Shehadeh.

IFK Fjärås–Astrio 0–1 (0-1)

Astrio: Emil Olsson.

Andersberg–Hyltebruk 4–6 e str, 2–2 (1–1) vid full tid

Andersberg: Nehat Bregaj 2 (1 str). Hyltebruk: William Eriksson, Sebastian Eriksson.

Kungsbacka–Leikin 1-3 (0-1)

Leikin: Kristofer Karlsson 2, Victor Nikula (str).

Sennan–Tvååker 0–5

Harplinge–Ullared 0–3

Lerkil–Walldia 6–0

ANNONS