Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Målskytt – igen. Vuk Lugonjic (till höger) gjorde mål för fjärde matchen i rad när Halmia slog Tenhult med 3–1 och avancerade upp på den positiva kvalplatsen i division 2. Tenhultsspelaren är mittbacken Merdin Kojic – storebror till Halmstads BK:s Adnan Kojic.

Halmia på kvalplats till division 1 efter ny seger

Halmiaherrarnas härliga höst blir allt hetare. Efter 3–1 (2–0) mot Tenhult är det forna bottenlaget ny tvåa i tabellen – på kvalplats till division 1. – Det känns riktigt bra. Nu är det i våra händer, säger anfallskometen Vuk Lugonjic, 19.

Division 2 västra Götland

Halmia 3

Tenhult 1

Segern i lördagssolen på Örjans vall var Halmias åttonde på nio matcher sedan Patrik Ingelsten tog över som tränare.

Vuk Lugonjic gjorde mål för fjärde matchen i rad sedan han ersatte hälseneskadade Joe Sise som spjutspets i 4–2–3–1-uppställningen.

Hans 3–1 ur snäv vinkel i 78:e minuten, efter förarbete av Niclas Taube, lugnade nerverna för halmianerna, som darrade betänkligt efter Tenhults 1–2-reducering med en halvtimme kvar.

Efteråt hade Lugonjic, som i fjol spelade division 6-fotboll med Halmias akademilag, ett långt snack mellan fyra ögon med Sise utanför omklädningsrummet.

– Joe har hjälpt mig mycket. Han berättar vad jag ska göra, var jag ska ligga och har lärt mig mycket. Han har varit som en andretränare för mig typ. Även Patrik har hjälpt mig mycket – han är ju också anfallare, säger Lugonjic.

Det var dock två mittfältare som gav Halmia en 2–0-ledning efter första halvlek. Marcus Jönsson slog in 1–0 efter en bandyliknande hörnvariant i 25:e minuten och Anton Jonsson sprang in med 2–0, assisterad av Lugonjic, i 41:a.

Rödvitt skapade även en hel del lägen i övrigt och föreföll ha matchen under kontroll. Men Tenhult har också gått bra i höst och hade tagit 19 av 24 poäng i de åtta matcherna före resan till Halmstad.

Därför skulle det vara farligt att bjuda in smålänningarna i matchen – och det var precis vad Halmia gjorde när slarv i hemmaförsvaret ledde till att Bbakka Alexis David fick fritt fram och slog in sitt 15:e mål för säsongen till 1–2 i 61:a minuten.

Sju minuter senare var en fri Hamad Jaman nära att lobba in 2–2, men Malte Påhlsson i Halmiamålet fick upp högerhanden.

Efter Vuk Lugonjics 3–1 var hemmapoängen dock i tryggt förvar och Patrik Ingelsten kunde summera en ny lyckad eftermiddag:

– Stora delar av matchen är bra. Spelmässigt kan vi ett snäpp bättre, men insatsen finns där i 90 minuter och alla jobbar för varandra, säger Halmiatränaren.

Rödvitt har kvar att möta Lindome (borta), HIF Akademi (borta), Eskilsminne (hemma) och Sävedalen (borta).

Fler lokala sportnyheter hittar du här