Frontfigur. Isak Petersson gjorde Halmias 1–1-mål mot Eskilsminne, passade till 2–2 och ordnade straffen som kunde ha lett till 3–2.

Halmia missade straff och första bortasegern

Bränd straff vid 2–2 – och ett sent 2–3-mål i baken. Halmias herrar blir inte av med sin åksjuka. – Men det är ändå ett fall framåt i dag, tycker mittfältsmotorn Ronny Sabo.

|

Division 2 västra Götaland

Eskilsminne 3

Halmia 2

Halmia åkte på tidiga baklängesmål av Eskilsminnes Oliver Åkerman i båda halvlekarna på Harlyckans IP, men kvitterade båda gångerna och förtjänade – minst – en poäng i en välspelad, underhållande match.

I stället blev det en ny uddamålsförlust på bortaplan, där rödvitt fortfarande inte har lyckats vinna i år trots fem försök (0–2–3).

Efteråt var det bedrövade halmianer som lunkade av planen.

– Vi gör en bra match i dag och kan lika gärna vinna. Men vi möter ett bra lag i dag i alla fall, och till skillnad från de andra matcherna så spelade vi verkligen fotboll i dag. Men vi har stolpe ut igen, suckar Ronny Sabo.

Vuk Lugonjic hade chansen att avgöra för Halmia när 1–1-skytten Isak Petersson ordnade fram en straff i 79:e minuten – bara minuten efter Per Guldas 2–2.

Men Lugonjic, som delar ledningen i skytteligan med Eskilsminnes Anton Kinnander på åtta mål, slog inte stramaren bättre än att hemmamålvakten Anton Olsson kunde rädda.

I stället satte Eskilsminnes Filip Ottosson 3–2 på en frispark i 89:e minuten, som smet in vid Halmiamålvakten Malte Påhlssons främre stolpe. Påhlsson var på bollen, men kunde inte hindra den från att gå in.

Halmiatränaren Anders Wallin hade, trots 5–0-segern hemma mot Höganäs senast, gjort hela fyra nya i startelvan. Förutom Påhlsson var Oskar Gustafsson, Marcus Jönsson och Emil Håkansson tillbaka.

Wallin, som i veckan skrev nytt kontrakt över 2018, säger:

– Vi tar ut laget efter hur det har sett ut i veckan och den matchbild vi förväntar oss. Det är så jämnt i truppen att de som sticker ut på träningarna i veckan tar vi hänsyn till så klart.

Men ni vann med 5–0 senast och har varit ett varannangångslag på slutet. Söker man inte kontinuitet i det läget?

– Ja, det kan man tycka, men då hade vi en tuff period och roterade mycket. Sedan är vi starka hemma på Örjans vall och det spelar väl ingen roll vilket lag vi ställer upp med där – i de sista fyra matcherna har vi gjort kanonmatcher även om vi inte haft samma lag. Men vi i ledarstaben känner inte att vi skulle ha gjort något annorlunda. Vi var överens efter att noga ha övervägt startelvan.

Spelmässigt såg det också bra ut länge, om än utan den sista udden framåt. Ronny Sabo kommer mer till sin rätt som speluppläggare sedan triangeln på mittfältet vänts så att han är spetsen framåt.

Möjligen hade Halmia också ett 2–1-mål inne direkt efter pausen när Isak Petersson sköt från nära håll och Anton Olsson gjorde en benparad på mållinjen. Petersson hävdade att bollen var över linjen, men domarna höll inte med.