Konstgräset på Skedalaheds IP har fått hård kritik från Halmstads BK:s herrar under försäsongen, men Halmias damer står fast vid beslutet att spela sina hemmamatcher i division 1 där i år.
Konstgräset på Skedalaheds IP har fått hård kritik från Halmstads BK:s herrar under försäsongen, men Halmias damer står fast vid beslutet att spela sina hemmamatcher i division 1 där i år. Bild: HP/Bildbyrån/arkiv

Halmia kvar på planen HBK ratade: ”Bättre än alternativet”

Halmstads BK:s herrar har ratat Skedalaheds konstgräs. Men IS Halmias damer håller fast vid sin tillfälliga hemmaarena.
– Den är bättre än alternativet, säger tränaren Peter Blomqvist.

ANNONS
LocationSkedalaheds IP||

Halmias damer kan inte använda sitt ordinarie naturgräs på Halmstad arena under våren eftersom A-planen renoveras inför SM-veckan i sommar.

Laget har i stället valt att flytta hemmamatcherna i division 1 mellersta Götaland – som är tänkt att starta helgen 1–2 maj – till konstgräset på Skedalaheds idrottspark.

Men Skedalaplanen har under försäsongen fått tuff kritik från HBK:s allsvenska herrar, som i stället har föredragit det nya konstgräset på Söndrums IP.

– Det är svårbemästrat i Skedala – hoppigt, studsigt och platt så att du inte kommer under bollen riktigt, har det låtit från HBK-håll.

”Under all kritik”

Men Halmias damlag står fast vid beslutet att spela på Skedalaheds konstgräs, som man ändå anser är bättre än en naturgräsplan på våren.

ANNONS

– Genomgående så har det varit under all kritik på naturgräsplanerna. De är långhåriga och ojämna, och övergången från konstgräs till naturgräs – som man förr jublade över när man lämnade gruset – det är tvärtom-effekt nu, det blir sämre kvalitet direkt på fotbollen, säger tränaren Peter Blomqvist.

Hoppas på ny plan

Det kan dock bli så att Halmia återvänder till Halmstad arena under säsongen.

– Budet är att man ska lägga om den (konstgräs)plan som heter plan sju. Gör man det till sommaren så är vi preliminärbokade där under höstsäsongen och då blir det en modern konstgräsplan, säger Blomqvist.

LÄS MER:Här rustas Halmstad arena – med fler mästerskap i kikaren

LÄS MER:SM-veckan tvingar bort Halmia från Halmstad Arena

ANNONS