Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Halmia klart för division 1-kval efter Max drömmål

Det var hans livs drömträff! Med bara sju minuter kvar av matchen i spöregnet mot Sävedalen klippte Max Eggertsson till från 20 meter och såg bollen borra sig upp i Joakim Rundströms vänstra kryss. 2–1 (1–0) och Halmia efter enorm dramatik klart för division 1-kval.

Sävedalen    1
Halmia          2

– Mitt skönaste och viktigaste mål i karriären, ler Max.
Och vackraste.
– Jo, det också. Jag kände i hela kroppen att jag fick bra träff, sedan small det bara till i krysset innan jag insåg att det var mål, medger han när segersången hade klingat ut på Vallhamra idrottsplats och kvalplatsen var säkrad eftersom Eskilsminne samtidigt hade besegrat Vinberg med 3–0.
– Det är nu som det roliga börjar, konstaterar ISH-tränaren Patrik Ingelsten och avser kommande kvalmatcher mot Uddevalla borta och Rosengård hemma.
Då hade Rasmus Bengtsson i den första halvlekens 36:e minuten satt Halmia i förarsätet med sitt mäktiga vänsterskott från drygt 15 meter upp i Sävedalen-målvaktens nättak.
Inte särskilt rättvist sett till spelfördelningen och chanserna.
– Men härligt att vår fokusering på avslut på sistone, att våga skjuta även från långt håll gav utdelning. För båda målen kommer ju faktiskt från utanför straffområdet, påpekar Ingelsten.
Närmast så långt hade just Eggertsson varit med ett tungt skott över ena krysset.
Då hade Halmia-målvakten Malte Påhlsson haft en del att göra. Bland annat en vass räddning till hörna på Alexander Wikstens låga skott.
I andra halvlek, med ledning och vetskap om att Eskilsminne ledde i Helsingborg, blev Halmia alltmer försiktigt och till slut kom också kvitteringen när Gustav Ludwigsson omarkerad framför mål kunde trycka in 1–1 (56).
I det läget var det plötsligt Eskilsminne som hade övertagit kvalplatsen, men frågan är om inte Halmia skulle haft straff minuten dessförinnan när Anton Jonsson i bra nickläge fick en rejäl knuff i ryggen.
Ett bollskickligt Sävedalen hade nu tagit ett ordentligt grepp om matchen och Anders Eggert nickade tätt utanför (62) och Rasmus Tengfjord prickade stolpen.
Tills Max Eggertssons förlösande mål inför ögonen på pappa, den forne HBK-målvakten Eggert Gudmundsson och som fick den stora Halmia-klacken att glömma allt vad spöregn hette.
Därför blev slutminuterna oerhört dramatiska och nervösa där domaren Denis Oppong i den tredje tilläggsminuten kunde ha blåst straff för hemmalaget sedan Gustav Ludwigsson blivit fälld – innanför eller utanför straffområdet var frågan...
– Bara millimeter i så fall, erkänner lagkaptenen Johan Mangfors. Men det blev lite nervöst där i andra halvlek och vi vågade inte hålla i bollen.
Patrik Ingelsten nickar instämmande:
– Det är ju unga killar och alla visste vad som stod på spel så det är klart att det var pressat, säger ISH:s succétränare.
Han tog över ett Halmia som först och främst skulle försöka undvika nedflyttning och negativt kval.
Nu blir det i stället kval uppåt.
– Det trodde jag väl inte när jag tog över. Men det är inte min förtjänst. Alla killar har gjort det otroligt bra och visat en enorm inställning och gett allt i alla lägen. Och det var det som vi fick betalt för i dag.

Fler lokala sportnyheter hittar du här