Halmia-förlust – efter onödigt rött kort: ”Ger bort matchen”

Halmia hade vänt underläge till ledning med 2–1 borta mot Onsala. Då fick Simon Andersson rött kort och Halmia tappade både ledning och poäng.
– Vi ger bort matchen, konstaterar Halmias tränare Anders Wallin besviket.

ANNONS
|

Onsala 4

Halmia 2

(1–2)

Halmia har visat fin form efter sommaruppehållet och var på väg mot en ny seger borta mot fjolårets topplag Onsala i division 2 västra Götaland.

Efter att ha hamnat i underläge redan efter 13 minuter tog Halmia över mer och mer av spelet och vände underläge till ledning med 2–1.

I den 28:e minuten kvitterade Halmia på straff sedan Adrian Hallsö rivits ner. Vuk Lugonjic var iskall när han lurade målvakten åt fel håll.

Drygt tio minuter senare avslutade Marcus Jönsson ett långt anfall med att placera in 2–1 i det bortre hörnet med vänstern.

ANNONS

– Matchinledningen är jämn, sedan tar vi över fullständigt efter 20–25 minuter och vänder matchen. Det kändes väldigt bra just då, säger Anders Wallin.

Rött kort innan paus: ”Onödigt”

Men glädjen blev kortvarig.

I den 42:a minuten drog Simon Andersson på sig sitt andra gula kort för dagen och blev utvisad när han spelade bort bollen efter avblåsning.

– Det är inte meningen. De får en frispark och lite olyckligt passar jag upp på vår forward. Domaren ger mig gult utan att veta att jag redan har ett gult. Deras spelare och assisterande sa till honom, säger Simon Andersson och fortsätter:

– Men det är onödigt oavsett.

Med en man mindre på plan fick Osama Hassan flytta ner från ytterforward till mittback. Trots utvisningen inledde Halmia andra halvlek bra och fortsatte skapa målchanser. Inte minst Vuk Lugonjic var ofta ett hot framåt.

Halmia brände målchanser

Men när Halmia brände flera fina chanser vände Onsala på matchen.

Viktor Andersson blev tremålsskytt när han först slog in 2–2 på ett inspel från höger och i slutminuterna spikade slutresultatet till 4–2 när han kom fri i djupled och hann före utrusande Halmia-målvakten Markus Rydeberg, som gjorde en bra match.

Några minuter innan 4–2-målet borde dock Marcus Jönsson kvitterat till 3–3 när han blev helt fri framför mål, men nickade på Onsalas målvakt.

ANNONS

– Vi skapar mängder med kvalificerade målchanser som vi bränner och det blir tungt, suckar Anders Wallin som inte var tillfreds med de insläppta målen.

– Det är för billigt. Det första som de spelar snett inåt bakåt ska vi ha en spelare som täcker den ytan och det andra målet ska inte få hända. Det måste vi lösa mycket bättre.

Halmia tvingades också till två byten i andra halvlek när Ola Lindh (svullen tå) och Osama Hassan (ont i en ljumske) fick kliva av med skadekänningar.

ANNONS