Halmia spelade under torsdagskvällen hallandsderby mot Tvååker på ett blåsigt Örjans Vall. I en match som länge stod och vägde gjorde gästerna öppningsmålet med en kvart kvar, och Halmia klarade aldrig av att replikera.

|

IS Halmia 0

Tvååkers IF 2

– Det är en jättejämn match, och båda lagen har läge för ett öppningsmål. Jag kände att det lag som lyckas göra förstamålet skulle vinna matchen, och i dag hade vi inte marginalerna med oss, säger Halmias tränare Anders Wallin.

Det var Tvååker som öppnade matchen bäst, och Halmia blev under stora delar av första halvlek tillbakatryckta av gästerna. Men rödvitt hade också ett par fina omställningar. Allra farligast blev det efter en halvtimme när Anton Jonsson blev ren i straffområdet om tvingade Tvååkers målvakt Joakim Dahlberg till en benparad.

I andra halvlek var Halmia nära att ta ledningen inom tio minuter, när Ronny Sabo prickar Isak Petterssons panna bara några meter framför mål. Men Joakim Dahlberg är i vägen där också, med en otrolig räddning.

Efter det böljade spelet mycket, och det var lägen för ledningsmål åt båda hållen. Fler farligheter kom från Isak Petterssons fötter, och Halmia satte in sin skyttekung Vuk Lugonjic, för att sätta ytterligare press. Halmias lagkapten Ronny Sabo var också nära att få bli hjälte, när han är sånär att nå Alexander Hall-Lings inlägg strax framför Tvååkers målvakt.

Men i stället kom ledningsmålet från gästerna. Ett inlägg skarvades ner till Jakob Adolfsson, som drog till på volley från vänster i straffområdet. Halmias målvakt var på bollen, men lyckades inte styra ut den.

Efter det kändes Halmia aldrig riktigt nära en kvittering, och med fem minuter kvar fick också Tvååker göra 0-2, genom inhoppande Albin Winbo.

– Vi får till mycket farligheter under andra halvlek. Vi gör det bra och trycker på. Det blir en annan matchbild efter första målet, men innan dess såg det ut att kunna sluta hur som helst. Så sett till det hela gör vi en bra prestation i dag, säger Wallin.

Förlusten innebär att Halmia nu gått fem matcher och en hel kalendermånad utan vinst. Man är alltjämnt åtta i tabellen, men den nedre halvan är mycket jämn. Nu väntar ett månadslångt sommaruppehåll i serien.

– Vi är i lite dålig form just nu, men jag tror uppehållet kommer göra oss gott. Vi får vila i två veckor, sedan har vi två träningsveckor där vi kommer fortsätta utveckla det offensiva spelet. Sedan ska vi haka på vinnarspåret igen, säger Anders Wallin.

Tvååker hakar i stället på i toppen av tabellen, och har bara en poäng upp till förstaplatsen.