Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Arvidsson kom tillbaka efter fem års skador. Nu är det klart att mittfältaren fortsätter i Halmia även nästa säsong. Bild: Jari Välitalo
Alexander Arvidsson kom tillbaka efter fem års skador. Nu är det klart att mittfältaren fortsätter i Halmia även nästa säsong. Bild: Jari Välitalo

Halmia förlänger med skadedrabbade ex-HBK:aren – men tappar ny spelare till rivalen

Efter fem års skadehelvete har Alexander Arvidsson hittat tillbaka till fotbollen i Halmia.
Nu är det klart att den förre HBK-mittfältaren stannar ytterligare ett år.
– Efter fem år som skadad så tror folk att det är enkelt att komma tillbaka, men det tar sin tid, säger Arvidsson till Halmias hemsida.

Skadorna såg ut att bli slutet på Alexander Arvidssons fotbollskarriär, men säsongen 2021 visade på motsatsen.

Arvidsson, som inledde säsongen försiktigt, har fått allt mer speltid och till slut var det bara Marcus Jönsson och Oskar Rantala Törnfeldt som spelade fler matcher när Halmia slutade tvåa i division 3 sydvästra Götaland.

Nu är det klart att Alexander Arvidsson, som är son till förre HBK-legendaren Torbjörn Arvidsson, fortsätter i Halmia även 2022.

– Ju mer han har spelat desto mer har han utvecklats och nu på slutet av säsongen har det sett riktigt bra ut och får han vara fortsatt skadefri finns chansen att vi ser honom i högre sammanhang framöver, men då gärna med Halmia så klart, säger Halmias tränare Anders Wallin till klubbens hemsida.

Alexander Arvidsson är glad att Halmia trodde på honom trots skadehistoriken och att han kunnat spela fotboll igen.

– Efter fem år som skadad så tror folk att det är enkelt att komma tillbaka, men det tar sin tid. Jag märker att jag på sistone har utvecklats och tagit för mig mer, samtidigt vet jag om att om jag får den tid som behövs så kommer jag kunna bidra med mycket mer nästa år.

HBK värvar igen från Halmia

Samtidigt tappar Halmia en tredje spelare till just HBK på damsidan.

Mittbacken Emma Skantz, som spelade samtliga minuter för Halmia i division 1 i år, återförenas med sin förre Centern-tränare Fredrik Andersson i HBK.

– Det är en väldigt bra spelare med teknik, tillslag och speluppfattning som starka egenskaper. Hon är dessutom väldigt snabb och är en spelare som gör andra bra, säger Fredrik Andersson till HBK:s hemsida.

LÄS MER: HBK värvar syskon från Halmia – men tappar nyckelspelare

LÄS MER: Mållöst derby – så ser läget ut i Halmia och Laholm inför 2022

LÄS MER: Delade reaktioner på serieförslaget – klubbarna vill ha ekonomiskt stöd

Fler lokala sportnyheter hittar du här