Kantspelaren Oliver Brynéus förstärker Halmia tills han kan återvända till studierna i USA. Han har under de två senaste sommarloven spelat i division 2 för Vinberg.
Kantspelaren Oliver Brynéus förstärker Halmia tills han kan återvända till studierna i USA. Han har under de två senaste sommarloven spelat i division 2 för Vinberg. Bild: IS Halmia

Halmia ersätter benbruten ytter med ny ex-HBK:are

Halmiayttern Albin Mazreku missar större delen av 2020 med en fot som är bruten på tre ställen. Nu har division 2-laget klart med ersättaren – som kommer ända från USA.

ANNONS
|

Oliver Brynéus, 21, tillhörde tidigare Halmstads BK:s organisation och nådde så högt som U21-laget, men kombinerar sedan 2018 fotbollen med studier på California Baptist University utanför Los Angeles.

Coronapandemin har emellertid tills vidare stoppat de akademiska ambitionerna. Nu är Oliver Brynéus tillbaka hemma i Halmstad – och kommer fram till att det är möjligt att återvända till USA att spela för Halmia.

– Han ringde faktiskt oss själv när han landade hemma i Sverige igen. Vi har följt honom under många år tillbaka. En jättefin människa med kompetenser som vi kanske saknar i vår offensiv. Han är funktionell i utmaningsmomentet och kan använda sin teknik i hög fart till att slå ut sin gubbe, säger Halmias klubbchef Leif Jönsson.

ANNONS

Oliver Brynéus – som är son till Annika Werner Brynéus, som spelade allsvenskt med BK Astrio 1991 – dök upp lägligt för Halmia eftersom en annan kantspelare, Albin Mazreku, nyligen skadade ena foten illa på träning.

– Albin har frakturer på tre ställen i foten – maximal otur på en träning. Han har kämpat sig tillbaka efter ljumskskador och annat och var verkligen på G och så händer detta. Vi lider med honom, och han är inte tillbaka förrän i augusti–september i den bästa av världar, säger Leif Jönsson.

Det är fortfarande oklart när Halmiaherrarna kan starta seriespelet i division 2 västra Götaland. Planen för dagen är att det ska bli premiär hemma mot Ängelholm lördagen den 13 juni.

Fakta: Halmias nyförvärv

Omar Hamid (Torn), Oskar Bengtsson (Glommen), Jesper Andersson (Skövde), Endrit Ibishi (Vinberg), Simon Silverholt (IFK Mariehamn), Vuk Lugonjic (Varbergs Bois), Oliver Brynéus (California Baptist University).

LÄS MER:Nye Halmiabasens mål – elitfotboll senast om fem år

ANNONS