Det blev ingen flytt till Karlstad för Patrik Ingelsten (till vänster) utan han fortsätter som individuell tränare i Halmia, vars herrlag på söndag spelar höstpremiär i division 2 borta mot Prespa Birlik.
Det blev ingen flytt till Karlstad för Patrik Ingelsten (till vänster) utan han fortsätter som individuell tränare i Halmia, vars herrlag på söndag spelar höstpremiär i division 2 borta mot Prespa Birlik. Bild: Carl Fredrik Johansson/arkiv

Halmia börjar om – med Ingelsten kvar i staben

Patrik Ingelsten stannar i IS Halmia. IF Karlstad valde att satsa på en annan tränare så den förre HBK-anfallaren fortsätter som individuell och assisterande tränare i Halmstadklubben.

ANNONS
|

– Han blir kvar. Det är värdefullt för oss så klart, men tråkigt för honom. Men med den kompetens han besitter och den erfarenhet han har så dyker det säkert upp något snart igen, säger Halmiaherrarnas huvudtränare Anders Wallin.

Patrik Ingelsten – som har en överenskommelse med Halmia att han får gå om en heltidstjänst dyker upp någon annanstans – var aktuell som ny tränare för krisande division 1-laget IF Karlstad. Men värmlänningarna anställde på fredagen i stället Konstantinos Panagopoulos, som i fjol förde upp Akropolis till Superettan.

Halmia begår höstpremiär i division 2 borta mot Malmölaget Prespa Birlik på söndag. Detta märkliga år hann rödvitt förlora sin årspremiär mot Ängelholm före sommaruppehållet med 0–2 medan Prespa Birlik spelar sin första seriematch för säsongen nu.

ANNONS

– Jag ska vara ärlig och säga att jag har väldigt liten koll på dem. De har dessutom sparkat tränarna här i sommar och har en helt ny tränare. Hur han vill spela fotboll har jag ingen aning om så vi har förberett oss på lite olika scenarier, säger Anders Wallin.

Prespa Birlik skiljdes från tränarduon Vladimir Kostic/Daniel Mijac i förra veckan. I stället har Stefan Hansson, som närmast kommer från en tjänst i Rwanda och tidigare bland annat har jobbat i Vietnamn, Bangladesh och Norge, tagit över.

I Halmia gör yttermittfältaren Oliver Brynéus troligen sin sista match innan han återvänder till studierna i USA. Positivt för Halmia är att Albin Mazreku, yttern som bröt foten på tre ställen i våras, väntas tillbaka till nästa match.

LÄS MER:Patrik Ingelsten är nära en ny klubb

LÄS MER:Wallins plan – så ska det bli en ny bra Halmia-höst

LÄS MER:Tunga beskedet: Korsbandet av på Halmias mittfältslöfte

ANNONS