Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Patrik Ingelsten.

Halmia allt längre ner i division 2-tabellen

Svackan blir allt djupare för Halmias herrar. Borta mot bottenlaget Tenhult kom tredje raka förlusten. – Andra halvlek är svag från vår sida, säger tränaren Peter Lindau.

Division 2 västra Götland

Tenhult 2

Halmia 1

Tenhult låg på nedflyttningsplats före avspark, men är nu bara en poäng efter Halmia, som har halkat ned till tionde plats i tabellen.

Malte Påhlsson var tillbaka i rödvitts mål (Vladimir Lukic är axelskadad), men orsakade en – enligt Halmialägret – feldömd straffspark som Tenhults Charles Simba gjorde 1–0 på efter 15 minuter.

Joe Sise, också tillbaka i Halmias startelva, kvitterade på frispark sju minuter senare – men Alexis Bbakka avgjorde för Tenhult i 69:e.

– I första halvlek för vi matchen rätt så bra, men de får ett gratis ledningsmål på straffen. Men vi har ett par riktigt bra lägen och tror lite att vi har chans att ta hem det, säger Peter Lindau.

Halmiatränaren fortsätter:

– Men andra halvlek är svag från vår sida. Det låser sig lite, vi fumlar lite med bollen, de får några lägen och till slut gör de också 2–1. Det var ett kalabalikmål, men de kom runt på kanten först.

Det var dock nära att Patrik Ingelsten hade räddat en poäng för Halmia när den ex-allsvenske skyttekungen kom fri i slutskedet. Men Tenhults målvakt Fredrik Claesson klarade.

Halmia har nu inte vunnit på fyra omgångar. När Sävedalen kommer till Örjans vall på lördag är dessutom Joe Sise avstängd efter att ha dragit på sig årets tredje gula kort i Tenhult.

Patrik Ingelsten vill ändå se ljust på framtiden. Anfallaren säger:

– Vi får jobba vidare på defensiven, där vi ändå stod emot rätt så bra i kontringsspelet i dag, samtidigt som vi inte får släppa vår tro på att vi kan spela fotboll och vi är bättre än nästan alla andra lag. Vi ska bara bli lite mer hotande i passningsspelet i sista tredjedelen så tror jag nog att det här ska bli bra.

Fler lokala sportnyheter hittar du här