Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmia åkte på tungt bakslag i Göteborg

Säg den lycka som varar. Efter tre raka segrar sedan sommaruppehållet blev Halmia nedtagna på jorden igen, även om förlustsiffrorna 3–0 var lite missvisande.

Division 2 västra Götaland
Assyriska BK–IS Halmia 3–0

Halmia stod upp bra på konstgräset i Göteborg, men det var hemmalaget Assyriska som tog ledningen strax efter halvtid. Efter en fin aktion med inlägg och avslut lyckades hemmalaget knoppa dit 1–0.

Målet öppnade upp matchen något och Halmia försökte ösa på och skapa chanser.

– Vi gör det bra i första halvleken och de skapar egentligen ingenting. Vi ligger bra och organiserat och gör rätt värderingar i offensiven. I andra kommer vi ut och får 1–0 i baken lite för tidigt. De förtjänar egentligen inte det, men det är ett fint anfall så det är bara att lyfta på hatten, säger spelande tränaren Patrik Ingelsten.

– De fick flyt och medgång av målet och kunde utnyttja det.

Mot slutet av matchen försökte gästerna trycka på för att försöka få dit ett kvitteringsmål. Det innebar dock att defensiven öppnades upp. Assyriska tackade och tog emot och lyckades sätta dit både 2–0 och 3–0 under slutminuterna.

– Det blev lite väl stora siffror. Vi tryckte på och gjorde ett försök att kvittera och då kunde de sticka fram. Det är en chansning man får göra och i dag fungerade det inte. Så det är lite missvisande. Det hade inte varit orättvist med ett oavgjort resultat, men de var lite vassare än oss i framför allt omställningsspelet, säger Ingelsten.

Fler lokala sportnyheter hittar du här