Hallands skyttekung har lyft OIS till toppen

90 minuter från att ramla ner i division 6 i höstas. På tisdagskvällen gick Oskarströms IS på sommarlov som serieledare i division 5 södra. Med Hallands vassaste målskytt i spetsen.

ANNONS
|

Division 5 södra

Oskarström 4

Örnia 1

Ekrem Osmani gjorde alla fyra målen när Oskarström besegrade Örnia med 4–1 (1–1) och ryckte till sig en fempoängsledning före Torup/Rydö i tabelltoppen, låt vara med två matcher mer spelade.

Totalt är Osmani därmed uppe i 20 mål i år, vilket även betydde att han passerade Galtabäcks Christian Claesson (19 mål i division 6 norra) som Hallandsfotbollens just nu bäste manlige målskytt.

– Jag trivs bra här, det är ett ganska fint gäng. Det är skönt att vinna med, säger han.

Oskarströms förvandling från bottenlag till topplag är anmärkningsvärd. I den hyperjämna söderfemman i fjol låg man under nedflyttningsstrecket inför sista omgången, men räddade nytt kontrakt genom en 1–0-seger borta mot Halmstad FF.

ANNONS

När HP-sporten ringde runt inför seriestarten i våras vågade Kai Carlsson, legendarisk assisterande tränare, inte hoppas på mer än att slippa en ny nervös bottenstrid.

Men förutsättningarna förändrades kort före premiären. Rinia från Falkenberg tvingades dra sig ur division 4 och Osmani lockades över till OIS av tränaren och gamle kompisen Ylber Bela. Även mittbacken Jonny Savic hakade på.

– Det var två kanontillskott, konstaterar Kai Carlsson nu.

Ekrem Osmani var utlånad till Oskarström redan i höstas och gjorde sex mål på tre matcher. I år har han spelat tio matcher (han missade fyra omgångar i maj/juni efter en utvisning i B-laget) och har nätat i alla utom en – men då passade han till målet som gav 1–1 i Lilla Tjärby.

Mot Örnia på tisdagen dundrade han först in en frispark i krysset till 1–0 i första halvlek. Vid 2–0, 3–0 och 4–1 sprintade han igenom på framspelningar i djupled.

– Jag älskar de här löpningarna, att få bollen en mot en. Då är jag ganska stark, säger han.

Hur många mål siktar du på att göra i år?

– Jag vill slå mitt rekord. Det är 28, så jag måste göra 29 eller 30.

Kai Carlsson säger så här om Oskarströms lyft från botten till toppen:

ANNONS

– En skillnad är att vi har fått in lite mer spelare att välja på. Vi har varit mer folk på träningarna också. Vi har fått stabilitet och inte behövt ändra så jättemycket där bak.

– Och så har vi ju en som gör mål, det är väldigt, väldigt värdefullt. Förra året tyckte jag att vi spelade ganska bra ändå, men vi gjorde inga mål och så fick ett i röven i stället.

ANNONS