Halland höll jämna steg med Göteborg

Den halländska elitflickshistorian är på väg mot sitt slut. I gårdagens andra match på årets elitläger föll Halland mot Göteborg.

ANNONS
|

Elitflicklägret

Halland–Göteborg 0–2

Precis som HP tidigare har rapporterat om blir årets kull, födda 2001, de sista som tas ut till elitläger. Hallands fotbollsförbund var tillsammans med Skåne de två första som tog beslutet att lägga ner distriktslagen i syfte att få bort exkluderingen av barn.

Men än så länge finns det fortfarande halländsk representation på elitflicklägret i Halmstad.

I går spelade de sin andra match under lägerveckan. Premiärförlusten mot Västergötland följdes upp med ännu en förlust – 0–2 mot Göteborg.

– Göteborg har ett större upptagningsområde och därmed fler klubbar att hämta spelare från, men jag tycker att vi spelar bra. Det är en jämn match hela vägen igenom egentligen, säger Camilla Hamnemo, en av tre halländska förbundskapter.

ANNONS

På ett vindpinat Sannarp fick matchen en lite avvaktande inledning där lagen kände mycket på varandra.

Men efter en knapp kvart kom ändå ett ledningsmål för Göteborg efter en frispark som slogs in i straffområdet och möttes av en mycket vältajmad nick.

Halland var dock inte helt ofarligt, utan kunde sticka upp emellanåt och hota med ett par vassa skott.

Ändå kom även 2–0 en bit in i andra halvleken, återigen efter en frispark. Den här gången slogs frisparken direkt på mål och Elin Wettergren från Onsala BK tvingades till en mycket fin räddning då hon stötte bollen upp i ribban. Returen dunsade dock rakt ut i straffområdet igen och kunde till slut hitta in i nätet.

– Det är ju prestation före resultat, och jag tycker att det syns att spelarna har tagit till sig det vi har jobbat på under träningarna. Speluppbyggnaden är bra och matchen är väldigt jämn, precis som mot Västergötland, säger Camilla Hamnemo.

– Selma Berggren från Halmia var väldigt bra i dag, men det är också flera andra som gjorde det bra och som vi vet har landslagsögon på sig.

Hallands lag har fyra spelare från Halmstad: Felicia Grufman Jönsson (Centern), Selma Berggren (Halmia), Saga Holm (Centern) och Sandra Holm (Centern).

ANNONS
ANNONS