Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Haksabanovic om första tiden i IFK Norrköping: ”Inte lätt”

Sead Haksabanovics första vår i IFK Norrköping har inte gått enligt planerna. Den förre HBK-stjärnan har tappat sin ordinarie plats i laget och fått inleda på bänken i sex raka matcher.
– Jag vet själv att jag inte kommit upp i den nivån som jag vill, men jag tycker ändå att jag borde få spela lite mer, säger Sead Haksabanovic till Fotbollskanalen.

Sead Haksabanovic var en av de stora profilvärvningarna i allsvenskan när den förre HBK-mittfältaren skrev på för IFK Norrköping tidigare i år.

Haksabanovic valde att avbryta sin låneperiod i spanska andraliga-laget Malaga, där han fick knappt med speltid under hösten, för att ta ny sats hemma i allsvenskan.

IFK Norrköping lånar 20-åringen, som var instrumental när HBK tog steget upp i allsvenskan 2016 och som sedan såldes till Premier League-klubben West Ham för strax över 30 miljoner kronor sommaren 2017, till sommaren 2020.

Under de fem första omgångarna i allsvenskan startade Sead Hakabanovic i Norrköping, men de senaste sex matcherna har mittfältaren fått inleda på bänken. Nu ger Haksabanovic sin syn på sin första tid i Norrköping.

– Jag vet själv att jag inte kommit upp i den nivån som jag vill, men jag tycker ändå att jag borde få spela lite mer och komma in i det. Nu har jag inte spelat på jättelänge och jag ska bara fortsätta träna och inte snacka och så. Jag ska bara köra, säger han till Fotbollskanalen.

Trivs inte riktigt i ovan roll

Sead Haksabanovic säger att han bara kan visa Norrköpings tränare Jens Gustafsson på träningarna att han borde ha en plats i laget. Samtidigt erkänner han att han inte riktigt trivs i rollen som höger innermittfältare.

– Jag tycker inte att höger innermittfältare är min position. Jag vill spela lite mer till vänster och komma in med min högerfot, men där han sätter mig spelar jag.

LÄS MER: Nytt riskkapitalbolag ska rädda HBK:s ekonomi

Förklaringen: ”Inte spelat på jättelänge”

Sead Haksabanovic tror att hans brist på matchvana när han kom till Norrköping är en förklaring till att han inte har fått det att lossna än i sin nya klubb.

– Jag tror mest att det är att jag inte spelat på jättelänge. Allsvenskan är också riktigt bra i år med många bra lag. Det är inte lätt att komma in i det, då allsvenskan blir bättre och bättre.

Sead Haksabanovic spelade i HBK mellan 2015 och 2017.

LÄS MER: Gudmundsson nära flytt till Holland

Fler lokala sportnyheter hittar du här