Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Håkansson hade ett tufft fjolår, men har kommit starkt tillbaka i Astrio som jagar en plats i division 2 nästa år. Bild: Lina Salomonsson
Emil Håkansson hade ett tufft fjolår, men har kommit starkt tillbaka i Astrio som jagar en plats i division 2 nästa år. Bild: Lina Salomonsson

Håkansson tillbaka i fin form efter turbulent fjolår

Skyttekungen Emil Håkansson, 23, försvann under uppmärksammade former från Halmia i fjol.
I år har han tagit ny sats i Astrio, som jagar en plats i division 2 nästa säsong.
– Jag har kontakt med många i Halmia och för mig är det inga konstigheter. Det är sånt som kan hända i fotbollsvärlden, säger han.

Turbulensen var stor i Halmia 2019 och när dåvarande tränaren Goran Ravnjakovic fick gå valde även Håkansson att lämna trots att han hade tre månader kvar på kontraktet.

Under hösten tränade den målfarlige yttern med Alet och hade en dialog med både Eskilsminne och Tvååker, men vill inte flytta eftersom ”det inte passade med jobbet”. Då föll valet på Astrio i stället.

Det har han inte behövt ångra.

Håkansson hoppas på ren final

Astrio har fortsatt på samma fina väg som gav serieseger i division 4 och uppflyttning i fjol. Med fyra matcher kvar ligger Söndrumsgänget på kvalplats i trean – en poäng efter serieledande Höganäs.

– Det kan bli en ren final då vi möter Höganäs i sista omgången – spännande i så fall, säger Emil Håkansson.

Men först ska Klippan klaras av i fredagens match som HP-tv sänder under en månad som får betecknas som intensiv. Jakten på en plats i tvåan nästa år går vidare samtidigt som Astrio möter Falkenberg i Svenska cupen och Halmia i DM-semifinal på tisdag.

– Det är många som kommer att vara extra laddade. Det är alltid roligt att spela mot lag som man varit i, tycker Emil, som precis som Niclas Taube, Per Gulda, Max Eggertsson och Sten Preuss har ett förflutet i rödvitt.

”Vi har allt i egna händer”

Håkansson har så här långt gjort fem mål i seriespelet och är tvåa i den interna skytteligan efter Preuss, som har gjort sex.

– Jag är i Astrio för att bidra med det jag är bra på som att göra mål och assist – sedan får vi se hur långt det räcker.

Varför har det gått så bra i år?

– Peter (Lindau, tränaren) har lyckats att få ihop en sammansvetsad trupp och har en filosofi som är bra. Sedan har vi många som har varit med högre upp och vill mycket.

Kan ni vara med och slåss om seriesegern?

– Det tror jag absolut. Vi har allt i egna händer och då är det lättare – sedan är det upp till oss själva. Lägger vi bara ner det jobb som krävs har vi goda möjligheter att ta klivet upp.

LÄS MER: Halmiastjärnan Emil Håkansson väljer Astrio

LÄS MER: Målsprutarn bryter med Halmia – sågas av klubbchefen

Fler lokala sportnyheter hittar du här