Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmias tvåmålsskytt och sedan skadade anfallare Joe Sise (till höger) i duell med en Laholmsspelare.

Hälsenan av för Sise grumlade ISH-glädje

Hälsenan av och säsongen över för Joe Sise. Det grumlade förstås derbysegern för Halmia trots sent segermål av Egzon Maholli i den fjärde övertidsminuten.

Division 2 västra Götaland

Halmia 3

Laholm 2

– Ja, just nu är det tudelade känslor. Jag är oerhört imponerad av grabbarna som aldrig ger upp och vänder 0–2 till seger. Men samtidigt lider jag med Joe som krigat sig tillbaka efter år av skador, säger ISH-tränaren Patrik Ingelsten.
Det var i den 86:e minuten i duell med LFK-backen Martin Andersson – sedermera varnad – som olyckan var framme.
– Jag var på väg att rycka ifrån honom och skapa ett friläge när han först drog i tröjan och när det inte hjälpte nästan omfamnade mig.
– Jag försökte ändå slita mig loss, men fick all tyngd på högersidan och det i kombination med farten gjorde att det plötsligt kändes som jag fick en spark under vaden. När jag sedan skulle resa mig hängde foten bara och jag fattade att hälsenan var av, berättar Joe, där det nu väntar bortåt ett halvårs rehab efter operationen.
– Det enda positiva är väl att man blir starkare i hälsenan efter en operation. Det märker jag på den andra hälsenan, säger Sise som, trots det tunga beskedet, känner sig mentalt starkare.
– Ja, det är väl efter allt som jag har gått igenom...
Då hade just den 26-årige anfallaren tagit Halmia tillbaka in i matchen. Dels med sitt psykologiska straffmål till 1–2 med fem minuter kvar av första halvlek sedan Ola Lindh blivit nergjord. Och dels när han efter 73 minuter löpte sig fri och distinkt satte 2–2.
Fram till dess hade ”hopplösa” jumbon LFK varit väl så bra och chockat hemmalaget genom att gå fram till 2–0 efter dubbla mål av Jonatan Eriksson efter 15 och 27 minuter straffade Halmia-försvaret.
– Vi släppte till för många omställningar före paus, men rättade till det efter paus, säger mittbacken Egzon Maholi som alltså skulle bli matchhjälte i matchminut 93 när han nickade in Marcus Jönssons inlägg när ISH, med Alexander Hall-Ling utvisad, dessutom var en man mindre.
– Första målet på 1,5 år. Och extra skönt att det kom på det här sättet, skrattar den allt annat än notoriske målskytten.
I LFK-lägret var minerna av förklarliga skäl betydligt mindre glada.
– Det är väl sjunde uddamålsförlusten. Det vill sig bara inte för vi agerar ju sannerligen inte som ett bottenlag utan skapar massor av chanser och följer matchplanen länge till punkt och pricka, suckar den luttrade LFK-tränaren Peter Åberg.
Medan Laholm förblir fast förankrat i botten har Halmia nu på allvar fått häng på täten. Men det blir alltså en jakt utan sin stora anfallsstjärna Joe Sise.

Fler lokala sportnyheter hittar du här