Det är många fotbollsspelare som hoppas att kulan snart är i luften, men nya restriktioner gör att seriestarten regionalt och lokalt skjuts upp igen.
Det är många fotbollsspelare som hoppas att kulan snart är i luften, men nya restriktioner gör att seriestarten regionalt och lokalt skjuts upp igen. Bild: Jari Välitalo

Fotbollsstarten i Halland skjuts upp tre veckor

Regeringen förlänger restriktionerna och därför blir det ingen fotbollsstart regionalt och lokalt den första maj. Istället skjuts premiären upp till helgen 22-23 maj.
– Jag hoppas att vaccinationerna sätter sig så att vi kan komma i gång då, säger Peter Åberg i Laholms FK. Fixar spelordning på något dygn

ANNONS
|

Det har varit ett tufft år i världen med en pågående pandemi, men många hade nog trott att smittspridningen skulle lätta i vår och på så vis öppna upp samhället så smått igen.

Men så har det inte blivit.

Trots att vaccinationerna nu passerat ett par miljoner är smittspridningen fortsatt alarmerande hög i Sverige och därför skjuts bland annat fotbollsstarten regionalt och lokalt på framtiden.

– Det är naturligtvis ett tråkigt besked, men också ganska väntat konstaterar Peter Åberg i Laholms FK.

LFK tar ledigt i en vecka

När HP-sporten ringer står han på en blåsig plan och följer fotbollsträningen i LFK, men efter torsdagskvällens pass tar klubbens båda representationslag ledigt i en vecka.

ANNONS

– Det kan vara skönt med en mental återhämtning. Det är ju inte Friskis o Svettis som vi håller på med. Vi känner att vi behöver komma igång med seriefotbollen och är redo när väl ett beslut kommer. Vi behöver inte mer träning nu, hävdar Åberg.

Även på distriktsnivå skjuts seriestarten på framtiden.

– Vi kommer med ny information vad som gäller antingen i morgon eller på måndag, men det blir inget fotbollsspel innan 17 maj då regeringen kommer med ett nytt beslut, säger Mikael Hansson, ledamot i Hallands Fotbollförbund.

Nästa datum för att hålla koll på för lokalfotbollen är i nuläget den tionde maj då ett nytt besked ska komma. Om inte restriktionerna lättat då skjuts seriestarten upp till 5-6 juni.

– Vi hoppas att restriktionerna ska sluta tidigare så att vi kan komma igång. Jag tror att vi kan fastställa en spelordning på ett till två dygn och starta upp verksamheten igen inom tio dagar. Då har ju lagen dessutom chans att lägga in någon träningsmatch.

Ifjol blev det bara spel i enkelserier, men Hallands FF har fortsatt som mål att värna om dubbla möten under 2021.

ANNONS