Tim Stålheden letar ny klubb efter att ha lämnat Elfsborg mitt under säsongen.
Tim Stålheden letar ny klubb efter att ha lämnat Elfsborg mitt under säsongen. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Forne Astrio-talangen kan flytta hem: ”Öppen för allt”

Han har varit lagkapten för Sveriges U16-lag, har spelat 20-talet P-landskamper och vunnit både U17- och U19-SM med Elfsborg. Men nu är det slutspelat i Boråsklubben för den forne BK Astrio-talangen Tim Stålheden.

ANNONS
|

– Jag behöver speltid och när det går så bra för laget och våra mittbackar är det näst intill omöjligt att slå sig in, säger den 20-årige Stålheden som på försäsongen fick en del speltid i A-laget, men nu har flyttat hem till Halmstad där han tränar på egen hand i väntan på ny klubbadress.

Som kan bli – en Halmstadklubb.

– Absolut! Jag är flexibel och öppen för allt, även om jag naturligtvis siktar så högt som möjligt. Det handlar inte om pengar utan att jag måste ha speltid för att kunna fortsätta att utvecklas, speciellt eftersom U21-Allsvenskan är inställd. Så förutom några internmatcher har det inte blivit särskilt många.

ANNONS

Den pågående coronapandemin har heller inte underlättat situationen.

– Nej, det finns intresse både från Allsvenskan, Superettan och division 1, men de flesta klubbarna vill avvakta på grund av det ovissa läget och sedan har ju de flesta också spikat sina trupper mitt i säsongen.

Därför har flera klubbar redan nu diskuterat kommande säsong.

– Men det är ju nu som jag behöver speltid så jag får kanske se hösten som en del och nästa säsong som en.

Tim lämnade BK Astrio som 16-åring för att snabbt etablera sig både i Elfsborgs meriterade U-lag samt i de svenska ungdomslandslagen.

Från början var det som mittfältare, men det var som mittback han blev ordinarie i blågult.

– Så jag kan spela på flera positioner och inte bara mittback, påpekar Stålheden i väntan på en ny klubb och – speltid.

ANNONS