Sverige får hemmaplan när EM för F17-landslag avgörs i Halland och Skåne våren 2020. Men redan i höst väntar ett för-EM på spelorterna.
Sverige får hemmaplan när EM för F17-landslag avgörs i Halland och Skåne våren 2020. Men redan i höst väntar ett för-EM på spelorterna. Bild: Mathias Bergeld/Bildbyrån/arkiv

”För-EM” i Halmstad i höst – men inte på Örjans vall

EM-slutspelet för F17-landslag arrangeras i Halland och Skåne våren 2020. Men redan i höst får Halmstad en försmak av vad som väntar.

ANNONS
|

Det är nu klart att det blir ett ”för-EM” i de fyra värdstäderna – Falkenberg, Varberg, Halmstad och Ängelholm – i september.

Deltar gör, förutom det svenska landslaget som coachas av Pia Sundhage, stornationerna Tyskland, Spanien och USA.

EM-matcherna i Halmstad i maj 2020 spelas på Örjans vall, som då troligen har fått en ny hybridgräsmatta.

För-EM kommer dock att avgöras på någon annan anläggning i Halmstad.

Ann Johansson, chef för Halmstad Convention Bureau, säger till HP-sporten:

– Vi har tagit diskussioner med HBK och Halmia och de är måna om att kunna spela färdigt sin säsong. Det är ju så, att Örjans vall tål inte så mycket i det skick den är nu. Och vi har jättefina planer på Skedala, Halmstad arena och så vidare, och det krävs inte så mycket läktarfaciliteter heller för ett för-EM.

ANNONS

EM-slutspelet för F17-landslag spelas 9–22 maj 2020. Förutom Sverige, som är direktkvalificerat, deltar sju länder som utses genom kvalspel.

Varje värdstad får minst tre EM-matcher.

– Det är jätteroligt att vi får satsa på ett EM för ungdomar och speciellt när det är tjejer också, säger Ann Johansson och fortsätter:

– Vi tittar mycket på kommunens konkretiserade mål att hitta lika möjligheter för killar och tjejer. Vi vet ju att tjejer i den åldern har en tendens att hoppa av sin idrott. Kan vi då med hjälp av EM få dem att stanna längre så är det en stor vinst.

ANNONS