Fjärde raka krysset – då måste Halmia tänka om

Fjärde oavgjorda matchen på raken – det var som en förlust för IS Halmia. Men hade inte målvakten Markus Rydeberg med en fenomenal reflexparad på tilläggstid gjort matchens räddning hade det blivit förlust på riktigt mot Eslövs BK.

ANNONS
|

IS Halmia 2

Eslövs BK 2

(0–1)

– Jo, där räddar Markus oss från förlust, även om det ska vara en solklar frispark till oss i momentet innan. Men det känns ändå som en förlust där vi helt enkelt inte är tillräckligt bra och gör ovanligt många misstag som jag inte känner igen, suckar Halmia-tränaren Anders Wallin besviket när laget nu får tänka om och först och främst får se till att säkra kontraktet.

– Ja, det är den bistra sanningen. Fyra raka kryss är inte värt någonting i en enkelserie, konstaterar han krasst.

ANNONS

Men det kunde alltså ha gått värre. När matchuret tickade in på den tredje tillägsminuten och båda lagen gick för seger stod Pontus Gressman plötsligt helt fri inne i boxen efter en frispark och drog till på halvvolley. Och fick se Rydeberg rädda fenomenalt till hörna.

– Jag gick ut mot skytten och försökte göra mig som stor som möjligt. För det gällde att stå upp och inte göra första draget som att lägga sig ner, säger Markus och får ögonblicket att låta som all tid i världen.

Då hade lagkompisen Kenan Covrk kvitterat till 2–2 i den 85:e minuten när han efter hörna tryckte in bollen på halvvolley förbi Marius Jonsson Helstad i Eslövsmålet.

– Det var en andraboll som kom mot mig och det gällde att inte tänka för mycket utan försöka trycka ner skottet, säger den 18-årige mittfältstalangen som med Kristoffer Thydell avstängd fick chansen från start.

Och därmed gjorde ännu ett viktigt mål eftersom det han som så vackert gjorde 1–0 i Svenska cupen mot Lindome också.

– Det är kul att få chansen från start för det är mitt första mål nu, att få starta. Det och att hjälpa laget med mål och assist , påpekar Kenan som 2018 kom från Halmstads BK.

ANNONS

Därmed spelade han också 1–1 med sig själv eftersom det var Covrk som olyckligt var sist på bollen i röran framför mål vid Eslövs hörna fram till 0–1 (13).

– Det är mindre kul att prata om, men sånt som händer, konstaterar Kenan.

Trots ett kompakt bollinnehav hade hemmalaget förtvivlat svårt att skapa målchanser värda namnet före paus.

– Vi har pratat om det och tränat på det, men ändå tar vi inga löpningar inne i boxen, suckar Wallin.

Efter att Eslövs Viktor Nilsson trasslat sig loss och skjutit i burgaveln (47) lyckades Halmia sedan ändå kvittera när Adrian Hallsö elegant vid främre stolpen skarvnickade in mittbackskollegan Jesper Anderssons hörna till 1–1 (51).

Men efter att Vuk Lugonjic bränt ett jätteläge (54) var det sedan återigen uppförsbacke när Jesper Sjöland placerade in 1–2 sedan Rasmus Bengtsson spelat rakt på en Eslövsspelare och Rydeberg halkat i skottögonblicket.

– Vi gör tre misstag i samma sekvens. Då straffas man, slår Wallin fast.

Närmare än ett vasst skott av Marcus Jönsson, där Albin Mazreku var ytterst nära på returen (64) kom sedan inte Halmia. Tills Kenan Covrks sköna och viktiga kvittering.

Den kan visa sig betyda mycket när nu bara fem omgångar återstår och Halmia tvingas fokusera på att undgå det negativa kvalstrecket i stället för det sikta mot det övre.

ANNONS
ANNONS