Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tidig målskytt. Halmia fick en drömstart genom mål av Per Gulda redan efter sex minuter, men ISH fick till slut nöja sig med 1–1 mot Dalstorp.

Femte raka utan förlust för Halmia

Det var visserligen Halmias femte raka match utan förlust. Men oavgjort mot Dalstorp får ändå betecknas som en besvikelse för ett tätjagande ISH.

Division 2 Sydvästra
Dalstorp 1
Halmia 1

– Den här matchen ska vi vinna sett till våra chanser, konstaterar ISH-tränaren Peter Lindau krasst.
Framför allt som Halmia fick en drömstart på Dalshovs konstgräs när Per Gulda tryckte in returen på Joe Sises skott redan efter sex minuter.
Med Niclas Taube avstängd blev det i stället säsongsdebut från start för Ervin Ribic där Halmia länge dominerade med sitt kortpassningsspel.
Men när Anton Johansson hittade fram till en offsidestående Ronie Islam var det kvitterat till 1-1 (29) varpå matchbilden svängde över till hemmalagets fördel.
– Solklar offside men tyvärr har assisterande domaren uppmärksamheten på annat håll, säger Peter.
Det var också mycket irritation över domarinsatsen som genererade många gula kort för protester från båda håll.
Och mest när Joe Sise i den 75:e minuten rundade hemmamålvakten och spelade in till en fristående Patrik Ingelsten som med öppet mål blev nedtacklad bakifrån men i stället för straff blev det - ingenting.
– Det var väl inte det enda feldomslutet om man säger så. Men vi har ändå oss själva att skylla, anser ISH-tränaren som med tio minuter kvar fick se målvakten Vladimir Lukic på utflykt utanför straffområdet bjuda inhopparen Jimmy Arvidsson på en gratischans när denne snodde bollen bakom ryggen men - sköt utanför.
– Vi är ändå på rätt väg så nu måste det bli seger mot Vinberg för att inte avståndet ska bli för stort, säger Peter och avser att den halländska serieledaren sju poäng bort väntar på Halmiadagen på lördag.

Fler lokala sportnyheter hittar du här