Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Fem vägar som leder till svenska mål

Den mållösa premiären sågs som en svensk framgång. I dag måste Blågult göra mål för att undvika ett fiasko. Här är fem vägar till svensk islossning.

Sverige har hållit nollan tre matcher i rad, vilket tyder på en ramstark defensiv. Men målskyttet har svajat under en längre tid – i OS blev det bara fyra fullträffar på sex matcher, och på de fem senaste matcherna har endast två mål producerats.
Mittbacken Nilla Fischer har gjort det första svenska målet i tre turneringar i rad och var också den som tog sällskap med Pia Sundhage på gårdagens presskonferens i Deventer och varnade för ett Ryssland som utvecklats sedan Sverige slog dem med 4–0 i vintras.
– Det är inte alls samma lag som är här. Det är ett fysiskt lag som är bra på fasta, men vi har inte spelat så mycket att vi kan säga att Ryssland passar oss bra. Vi fortsätter att jobba väldigt hårt för att skapa målchanser, och jag känner mig övertygad om att vi kommer göra mycket mål i turneringen, säger mittbacken. 

Inför dagens match mot Ryssland – som Sverige är närmast piskat att vinna för att inte riskera att åka ut redan i gruppspelet– är alltså frågan: Hur ska Blågult blir ett målglatt gäng igen?

Här är fem nycklar till en blomstrande offensiv - titta i bildspelet här ovanför.

Fler lokala sportnyheter hittar du här