Svahnenmärkt frispark. FFF:s spelare firade efter Johan Svahns mäktiga frispark precis innan halvtid.

Falkenberg vann premiären mot Örgryte

Falkenbergs FF fick en formidabel start på årets superettanäventyr. Och Johan Svahn började säsongen som han slutade den förra – med ett läckert frisparksmål.

|

SUPERETTAN

Örgryte–Falkenberg

0–2 (0–1)

I första halvlekens sista minut fick FFF frispark bit utanför straffområdet efter att Victor Sköld tryckts ner av en Öis-försvarare.

Johan Svahn stegade upp, slog till och bollen susade otagbart in, lågt till vänster om Öis-målvakten Peter Abrahamsson.

Hans vassa frisparksmål är väl lönen för allt nötande sen han började spela fotboll.

– Fast skadorna har ju gjort att jag inte kunnat träna frisparkar så mycket som jag velat, sa han.

Det räcker ganska långt i alla fall. Och får FFF frispark i läge för skott mot mål, så göre sig ingen annan besvär.

Och som om inte Örgryte var nere i skoskaften tillräckligt kom 0–2 efter bara någon minut in på andra halvlek.

Ånyo var det en Svahn-frispark som var upphovet. Den här gången lyrades den in från högerkanten. Öis-backen David Leinar tog med handen och domaren dömde straff.

Stefan Rodevåg var säkerheten själv och skickade in 0–2 bakom Peter Abrahamsson.

– Jag tycker vi dominerade i första halvlek och hade sedan full koll i andra, med undantag för den sista kvarten, sa Svahn