Tysklands Josefine Neß och Sverige och Astrios Wilma Leidhammar under F16-landskampen på Örjans Vall mellan Sverige och Tyskland förra året. Nu står det klart att det inte blir något F17-EM i Halmstad.
Tysklands Josefine Neß och Sverige och Astrios Wilma Leidhammar under F16-landskampen på Örjans Vall mellan Sverige och Tyskland förra året. Nu står det klart att det inte blir något F17-EM i Halmstad. Bild: KRISTER ANDERSSON

F17-EM ställs in helt: ”Rätt beslut”

Det blir inget EM för fotbollens F17-landslag i Sverige i år. Coronapandemin sätter stopp för mästerskapet som skulle avgjorts i Halland och Halmstad.
– Det är rätt beslut som det ser ut nu, säger Ann Johansson på Destination Halmstad.

ANNONS
|

F17-EM skulle ha avgjorts i maj i Halmstad, Falkenberg, Varberg och Ängelholm, men sköts upp på grund av coronapandemin.

HP har tidigare berättat att en mindre slutspelsvariant av mästerskapet kunde bli aktuellt i Sverige i höst, men nu har Europeiska fotbollsförbundets (Uefa) styrelse tagit ett formellt beslut att ställa in mästerskapet helt.

– Det är rätt beslut som det ser ut nu eftersom det inte går att genomföra elite rounds (kvalspelet). Och vi känner att ska vi göra det ska det göras bra och det går inte nu så det här var det bästa beslutet, säger Ann Johansson, chef för evenemang och möten på Destination Halmstad.

ANNONS

– Sedan är det otroligt tråkigt för tjej- och damfotbollen att det inte gick att genomföra på hemmaplan. Vi såg det som en möjlighet att kunna lyfta damfotbollen.

Ann Johansson säger att det nu, efter beachvolley-SM och beskedet om F17-EM, är tomt i kalendern i höst gällande idrottsevenemang som Destination Halmstad är involverat i.

– Men vi har rätt mycket planerat för nästa år, säger Ann Johansson hoppfullt.

LÄS MER:F17-EM kan hamna i Halmstad igen

ANNONS