Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

F17-EM kan hamna i Halmstad och Halland igen. Uefas plan är att mästerskapet avgörs i Sverige.
F17-EM kan hamna i Halmstad och Halland igen. Uefas plan är att mästerskapet avgörs i Sverige.

F17-EM kan hamna i Halmstad igen

F17-EM, som skulle spelats i maj, ser ut att hamna i Sverige i oktober i stället.
I Halmstad ställer man sig positiva till att stå kvar som värdstad - om förutsättningarna är de rätta.

Europamästerskapet i fotboll för F17-landslag skulle ha avgjorts i Halmstad, Falkenberg, Varberg och Ängelholm i maj, men efter coronavirusets utbrott sköts mästerskapet fram.

Uefa, det europeiska fotbollförbundet, har därefter jobbat med fyra alternativa scenarion för F17-EM, där två av dem innebar att turneringen skulle ställas in.

Nu har Uefa meddelat att planen är att mästerskapet avgörs mellan den 4-10 i oktober i Sverige. Än så länge är det bara ett inriktningsbeslut och att det blir ett F17-EM överhuvudtaget hänger på om de sju kvalgrupperna kan genomföras i mitten av september och förstås pandemins fortsatta utveckling.

F17-EM kommer, om det spelas i oktober, bli ett rent slutspel med kvartsfinaler, semifinaler, bronsmatch och final. Totalt åtta matcher.

– Från Svenska Fotbollförbundets sida vill vi i första hand att vi ska spela i samma städer som det var tänkt från början, säger Göran Havik, projektledare för F17-EM på Svenska Fotbollförbundet.

Han kommer ta kontakt med värdstäderna nästa vecka.

Förutsättningarna avgörande för F17-EM

Ann Johansson, chef för evenemang och möten på Destination Halmstad:

– Det vore roligt. Vi har planerat för F17-EM i två-tre år så går det att lösa är det väldigt positivt, men vi kan inte säga ja rakt av utan vi får börja med att undersöka om vi har rätt förutsättningar. Men är det möjligt tycker vi att det är väldigt positivt att lyfta tjejfotbollen, säger hon.

Ska matcherna i Halmstad avgöras på Örjans Vall gäller det att schemat passar med Halmstads BK:s och Halmias seriematcher.

– Men också att de kan vara med under ett mästerskap. Vi är helt beroende av att de är med som funktionärer till volontärer, publikvärdar och bollkallar.

LÄS MER: F17-EM kan få nytt format – eller ställas in

Fler lokala sportnyheter hittar du här