Alen Hardaga – här i Leikins orangesvarta tröja i duell med en Kvibillespelare tidigare år – blir ny tränare för Alet efter Håkan Hallberg, som har börjat ett nytt jobb på Hallands Fotbollförbund.
Alen Hardaga – här i Leikins orangesvarta tröja i duell med en Kvibillespelare tidigare år – blir ny tränare för Alet efter Håkan Hallberg, som har börjat ett nytt jobb på Hallands Fotbollförbund. Bild: Roger Larsson/arkiv

Förre HBK-talangen tar över efter Håkan Hallberg i Alet

Alets IK har hittat sin nye chefstränare. Alen Hardaga, 34, lämnar Leikin efter sex år som spelande assisterande tränare för att bli huvudansvarig hos division 4-rivalen.
– Min ambition är absolut att vara med och fajtas uppe i toppen, säger han.

ANNONS
LocationHalmstad||

Alet gjorde ett starkt 2020 och tog sig som nykomling i Hallandsfyran ända till kvalspel till division 3 och en direkt avgörande final mot Gislaved, som dock förlorades med 2–5.

Efteråt meddelade mångårige tränaren Håkan Hallberg att han lämnar Alet. Nu har Västerklubben hittat ersättaren.

Alen Hardaga – som förutom Leikin bland annat har spelat för Halmstads BK:s U-lag, Varbergs Bois, Laholms FK, bosniska Zeljo, Halmia och Snöstorp Nyhem – tar över på Alevallen och blir därmed huvudtränare för första gången.

– Det ska bli jättespännande. Jag är väldigt inspirerad och ser fram emot uppgiften. Jag har varit spelande assisterande i Leikin i sex säsonger så det är väl på tiden att jag tar över något själv. När Alet hörde av sig så kändes det väldigt bra väldigt snabbt, säger han.

ANNONS

Hardaga tänker dock inte spela själv i Alet – förutom möjligen i B-laget – utan räknar med att årets trupp i stort sett förblir intakt.

Hur kommer det att märkas att du tar över laget?

– Det får vi se. Det kommer att vara en helt annan röst vid sidan av så klart. Håkan har gjort ett fantastiskt jobb med Alet och jag ska helt enkelt försöka jobba vidare med det han har åstadkommit och förbättra det jag kan. Alet har en fin defensiv som jag ska försöka bibehålla, men också försöka utveckla anfallsspelet och producera lite mer framåt.

Fakta: Tränarläget hos de lokala division 4-lagen

Alet: Alen Hardaga (ny).

Hyltebruk: Egzon Maholli/Tobias Örnstedt (kvar).

Leikin: Andreas Jedraski (kvar).

Övriga lag i serien är Derome-Åskloster, Böljan Falkenberg, Norvalla, IFK Fjärås, Kungsbacka City, Lerkil, Lilla Träslöv, Väröbacka och Åsa.

LÄS MER:Bekräftat: Succétränarna kör vidare hos nykomlingarna

ANNONS