Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sverige får hemmaplan när EM för F17-landslag avgörs i Halland och Skåne våren 2020. Men redan i höst väntar ett för-EM på spelorterna. Bild: Mathias Bergeld/Bildbyrån/arkiv
Sverige får hemmaplan när EM för F17-landslag avgörs i Halland och Skåne våren 2020. Men redan i höst väntar ett för-EM på spelorterna. Bild: Mathias Bergeld/Bildbyrån/arkiv

”För-EM” i Halmstad i höst – men inte på Örjans vall

EM-slutspelet för F17-landslag arrangeras i Halland och Skåne våren 2020. Men redan i höst får Halmstad en försmak av vad som väntar.

Det är nu klart att det blir ett ”för-EM” i de fyra värdstäderna – Falkenberg, Varberg, Halmstad och Ängelholm – i september.

Deltar gör, förutom det svenska landslaget som coachas av Pia Sundhage, stornationerna Tyskland, Spanien och USA.

EM-matcherna i Halmstad i maj 2020 spelas på Örjans vall, som då troligen har fått en ny hybridgräsmatta.

För-EM kommer dock att avgöras på någon annan anläggning i Halmstad.

Ann Johansson, chef för Halmstad Convention Bureau, säger till HP-sporten:

– Vi har tagit diskussioner med HBK och Halmia och de är måna om att kunna spela färdigt sin säsong. Det är ju så, att Örjans vall tål inte så mycket i det skick den är nu. Och vi har jättefina planer på Skedala, Halmstad arena och så vidare, och det krävs inte så mycket läktarfaciliteter heller för ett för-EM.

EM-slutspelet för F17-landslag spelas 9–22 maj 2020. Förutom Sverige, som är direktkvalificerat, deltar sju länder som utses genom kvalspel.

Varje värdstad får minst tre EM-matcher.

– Det är jätteroligt att vi får satsa på ett EM för ungdomar och speciellt när det är tjejer också, säger Ann Johansson och fortsätter:

– Vi tittar mycket på kommunens konkretiserade mål att hitta lika möjligheter för killar och tjejer. Vi vet ju att tjejer i den åldern har en tendens att hoppa av sin idrott. Kan vi då med hjälp av EM få dem att stanna längre så är det en stor vinst.

Fler lokala sportnyheter hittar du här