Förbundet om fotbollsstarten: ”Det gäller att få stolpe in”

Halmstads BK startar gruppspelet i Svenska cupen i helgen. Men för fotbollslagen på lägre nivå finns fortfarande ett stort frågetecken för hur säsongen 2021 kommer att se ut.
– Det gäller att få stolpe in, säger Mikael Hansson, tävlingsbas på Hallands Fotbollförbund.

ANNONS
|

Skånes Fotbollförbund meddelade tidigare i veckan att senior-DM, som skulle ha startat under första veckan i mars, skjuts upp på grund av den fortsatta coronapandemin.

Gruppspelet i Hallands distriktsmästerskap är också planerat att sparkas i gång under första veckan i mars för herrarna med damerna en vecka senare. Här avvaktar förbundet dock med ett beslut.

– Vi har tävlingskommittémöte på måndag. Där tar vi med alla uppdaterade inspel från Folkhälsomyndigheten, Svenska Fotbollförbundet och regeringen och kommer därifrån ut med någon typ av information runt tisdag morgon, säger Mikael Hansson.

I dagsläget tillåts seniorlag att träna, men får inte ens spela träningsmatcher.

ANNONS

Sköts fram till juni

Den stora frågan är förstås hur det går med seriespelet, som på distriktsnivå är schemalagt att starta helgen 17–18 april. I fjol kom serierna i gång först i juni och antalet spelomgångar halverades.

Mikael Hansson suckar:

– Man trodde vid den här tiden förra året att det här ska vi inte behöva göra om, men nu är vi där igen. Det gäller att få stolpe in. Att man inte kan spela 22 omgångar eller fulla serier hoppas man inte ska inträffa igen. Men det är långt till den 17 april och förhoppningsvis har vi ett bättre läge då.

Ingen deadline satt

Något sista-datum för ett beslut om seriespelet kan starta som planerat eller inte är dock inte satt, enligt Mikael Hansson.

Vad säger din magkänsla om seriestarten?

– Jag är så fotbollstokig så jag hoppas ju, men sedan får man lyssna på allt som händer. Erfarenheten under de här senaste tolv månaderna både på elit- och distriktsnivå är att ta varje beslut efter vad du har för fakta. Om vi skulle ha en uppfattning i dag så är det inte ens säkert att det är samma när vi har möte klockan 18 på måndag. Man får vara beredd på det mesta.

Får ni många frågor från klubbarna om hur det blir?

ANNONS

– Det kan du tro. Alla vill ju spela och att det här ska försvinna. Man vill ju helst inte ha ett fotbollsår som 2020 igen.

LÄS MER:Torup/Rydö drar sig ur seriespel: ”Tappat sugen”

LÄS MER:Nehat Bregaj återvänder till Leikin – ska ta klubben mot toppen

ANNONS