Skadeförföljde Alexander Arvidsson från HBK är klar för spel i Halmia.
Skadeförföljde Alexander Arvidsson från HBK är klar för spel i Halmia. Bild: Jari Välitalo

Ex-HBK:aren till Halmia – efter fem års skadeelände

Alexander Arvidsson, 22, var en av de största talangerna i svensk fotboll, men skadorna stoppade hans utveckling i Halmstads BK. Efter fem års elände är mittfältaren nu frisk och tar ny sats i division 3-laget Halmia.
– Jag är otroligt tacksam för att jag kan spela fotboll igen, säger Alexander Arvidsson.

ANNONS
|

Tonåringen i HBK spåddes en lysande framtid och tog plats i HBK:s A-trupp 2016.

Då hade Alexander, som är son till HBK-legendaren Torbjörn Arvidsson, redan råkat ut för en korsbandsskada med U19-laget mot Ängelholm 2015, men klubben trodde så mycket på tonåringen att han fick kontrakt 2016.

I sin första match från start mot Värnamo drog Alex” sönder korsbandet igen och opererades 2017 för att sedan slita av knäskålssenan när han var på väg tillbaka efter en långt rehabperiod.

– När jag opererade knäskålssenan så upptäckte läkarna att det inte fanns något korsband i högerknät. Det hade försvunnit. I det läget gick det inte att åtgärda skadorna under en och samma operation så därför fick jag vänta ett år på att operera korsbandet 2019, säger Alexander Arvidsson.

ANNONS

Arvidsson har vägrat att ge upp

Trots alla problem har Arvidsson vägrat att ge upp och oförtrutet kört vidare med rehab tillsammans med sjukgymnasten Simon Bakkioui.

– Läkarna sa att det inte var att tänka på att spela fotboll igen, men Simon har hela tiden pushat och trott på mig. Det har gett resultat och när jag nyligen gjorde en undersökning såg det rätt okej ut i knät, berättar Alexander.

För två veckor sedan tog Halmias klubbchef Leif Jönsson kontakt med Arvidsson och på måndagen blev det klart att ex-HBK:aren skriver på för ett år i rödvitt.

Det är fyra och ett halvt år sedan 22-åringen spelade fotboll senast.

– Jag har nästan glömt hur det känns att vara på en plan och att nu ta ny sats i Halmia känns overkligt, men jag får ta det dag för dag och se vad jag klarar av rent fysiskt.

Halmia förlänger med två spelare

Halmia har redan börjat se om sitt hus efter att oväntat ha åkt ur division 2 för några veckor sedan.

– Det är ett perfekt tillfälle för mig att bidra med det jag kan för Halmia. Jag hade lite kontakt med andra klubbar, men Halmia tror verkligen på mig och det kändes rätt från början att ta det här klivet.

ANNONS

Anders Wallin, tränare i ISH säger:

– Jag är väldigt nöjd vad vi fått in i truppen hittills och vi har några andra intressanta namn som vi hoppas kunna knyta till oss. ”Alex” är en spännande värvning och trots skadebekymren så känns inte som det är för sent att göra en ny fotbollsresa. Han är inte så gammal och kan fortfarande jobba sig uppåt.

Veteranerna Ola Lindh och Erik Ferman förlänger dessutom ytterligare ett år.

LÄS MER: Halmia värvar skyttekung från rivalen

ANNONS